Granola

Granola
1,8 litraa
¾dlrypsiöljyä
1dlhunajaa
1tlvaniljasokeria
1tlkanelia tai ½ tl inkivääriä
½ tlsuolaa
8dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
1dlmanteleita tai pähkinöitä
1dlsiemensekoitusta
2-3dlkuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

Kuumenna öljy isohkossa kattilassa, sulata siihen hunaja ja mausteet. Lisää mukaan hiutaleet ja leseet, rouhitut mantelit tai pähkinät sekä siemensekoitus.

Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 150-asteisen uunin keskitasolla 20 min, sekoita ja jatka paahtamista 120 asteessa puolisen tuntia.

Lisää lopuksi kuivattuja marjoja. Anna jäähtyä. Säilytä tiiviissä rasiassa kuivassa paikassa.

Ripottele granolaa esim. jogurtin, rahkan tai viilin pinnalle.

VINKKI: Kokeile vaihteluna kaurahiutaleiden tilalle Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita tai KaRu Pikakaura-Ruishiutaleita ja Kauraleseitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvää tulee, suosittelen ;))