Haettu sivustolta 11.12.2024
Turkkilainen katuruokaklassikko toimii hienosti myös letuksi versioituna.
Ainekset 4:lle annosta
1
pieni sipuli hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
400
g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
savupaprikaa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
200
g
pakastepinaattia sulatettuna ja pieneksi pilkottuna
200
g
fetajuustoa murusteltuna
Viimeistelyyn:
minttua lehdet hienonnettuna
kevätsipulia hienonnettuna
persiljaa hienonnettuna
1
paahdettu tomaatti pilkottuna
sitruunalohkoja
Ohje
-
Sekoita vesi pinaattilettujauhojen joukkoon. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
-
Tee taikinan tekeytyessä täyte. Kuullotta sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
-
Lisää jauhelihan sekaan tomaattipyree, korianteri, paprika, juustokumina, suola ja mustapippuri. Sekoita ja lisää pinaatti sekä feta. Jatka kypsentämistä pari minuuttia. Anna jäähtyä hieman.
-
Paista letut voin ja kasvisöljyn sekoituksessa kypsiksi.
-
Levitä täytettä lettujen keskelle. Taittele nyyteiksi ja leikkaa puoliksi. Viimeistele mintulla, kevätsipulilla, persiljalla ja tomaateilla. Tarjoa sitruunalohkojen kera.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua