Gnocchi Stroganoff

Gnocchi Stroganoff
40 min, josta valmisteluaika 30 min

Vanhan kunnon "strogiksen" kiistatta herkullisin ja eksklusiivisin pääraaka-aine on se perinteisin eli naudanfilee. Arkisemman, mutta ei lainkaan pöllömmän version valmistat ohueksi suikaloidusta porsaan ulkofileestä.

4:lle
1sipuli
oliiviöljyä paistamiseen
1valkosipulinkynsi
1rklvoita
2rklöljyä
200gherkkusieniä viipaloituna
suolaa ja mustapippuria
400gMyllyn Paras Simpukkapastaa
2rklvehnäjauhoja
400gporsaan ulkofileetä tai naudan sisäfileetä ohueksi suikaloituna
2dlcrème fraîchea
1tlDijonin sinappia
dllihalientä
4rklpersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Viipaloi sipuli. Lämmitä öljy  pannulla ja lisää sipuli. Paista sipulit lempeällä lämmöllä täysin pehmeiksi, 10-15 minuuttia. Lisää tilkka vettä, jos sipuli uhkaa palaa kiinni pannulle.

  2. Lisää pannulle valkosipuli ja voi. Jatka paistamista lempeällä lämmöllä pari minuuttia. Lisää viipaloidut sienet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada paistetut sienet lautaselle.

  3. Keitä pasta runsaassa ja reippaasti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

  4. Pastan kypsyessä jauhota lihasuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista suikaleita öljyssä muutama minuutti, kunnes ne alkavat ottaa kunnolla väriä. Kaada sipulit ja sienet takaisin pannulle fileesuikaleiden joukkoon. Sekoita mukaan kerma, sinappi ja lihaliemi. Peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia.

  5. Tarjoa kastike pastan kera. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)