Pitkän malliset tuulihatut voi täyttää erilaisilla täytteillä sekä koristella värikkäiksi ja kauniiksi. Koristeluun voi käyttää varsinkin kesäaikaan tuoreita satokauden marjoja tai syötäviä kukkia. 

Nämä leivonnaiset sopivat juhlaan kuin juhlaan, koska täytteitä voi varioida moneen makuun sopivaksi. Pitkän malliset tuulihatut on helppo valmistaa kotona, joten tutustu alla olevaan reseptiin.

Ainekset 13 annosta

Tuulihatut
dl
vettä
120
g
voita
¼
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
4
kananmunaa
Vaniljatäyte
3
dl
vispikermaa
2
dl
vaniljakreemijauhetta
dl
maitoa
Kuorrute
n. ½
dl
vettä tai vaaleaa mehua
n. 5
dl
tomusokeria
elintarvikeväriä
sokerihelmiä ja nonparelleja

Ohje

  1. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja mittaa yhdessä veden kanssa kattilaan. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot yhdellä kertaa ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla tai muulla vastaavalla. Anna seoksen jäähtyä noin 50 asteiseksi.
  2. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Jatka viimeisen kananmunan jälkeen vatkaamista vielä muutaman minuutin ajan, jotta seos on kauniin kiiltävää ja tasaista.
  3. Lusikoi taikina pursotuspussiin, johon voit halutessasi laittaa pursotusterän. Voit pursottaa tuulihatut myös ilman pursotusterää. Pursota noin 13 pitkää tuulihattuja leivinpaperin päälle ja paista ne 200 asteessa noin 20 minuutin ajan. Seuraa paistotulosta koko ajan, jotta leivonnaiset eivät jää raaoiksi. Raa´at leivonnaiset painuvat paiston jälkeen kasaan, joten on tärkeää paistaa tuulihatut täysin kypsiksi.
  4. Valmista täyte vatkaamalla kermavaahto paksuksi vaahdoksi. Valmista vaniljakreemi vatkaamalla kreemijauhe kylmän maidon joukkoon noin viiden minuutin ajan. Sekoita lopuksi paksu vaniljakreemi ja kermavaahto.
  5. Tee leivonnaisten toiseen päähän pieni viilto ja pursota täytekreemi tuulihattujen sisään.
  6. Valmista kuorrute sekoittamalla vesi tai vaalea mehu sekä tomusokeri keskenään niin, että saat seoksesta levitettävää tahnaa. Jos seos on liian löysää, lisää joukkoon tomusokeria. Jos seos on liian paksua, lisää joukkoon nestettä. Värjää kuorrute elintarvikeväreillä. Lusikoi kuorrutetta hieman jokaisen leivoksen päälle ja levitä kuorrutetta leivonnaisten päälle mahdollisimman tasaiseksi esimerkiksi veitsellä. Koristele leivokset haluamillasi koristeilla ja nosta valmiit leivokset jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Vinkki! Jos vaniljakreemi jää hyvin löysäksi, lisää kreemijauhetta joukkoon. Kreemijauheissa voi olla pieniä merkkikohtaisia eroja, joten säätele kreemi kreemijauheen määrällä helposti lusikoitavan paksuiseksi ennen kermavaahdon joukkoon sekoittamista.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.