Dan dan -congee

Dan Dan -congee
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min

Tuliset dan dan -nuudelit ovat tulisesta keittiöstään tunnetun Sichuanin maakunnan kuuluisimpia ruokia. Samankaltaisella maustamisella tekee myös mainion ja maittavan kiinalaisen riisipuuron, jota myös congeeksi kutsutaan.

4:lle
dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
lkanalientä
hienoa merisuolaa
3cm:npala inkivääriä kuorittuna ja ohueksi suikaloituna
4rklrypsiöljyä
400gnaudanjauhelihaa
suolaa ja pippuria
3rklhienonnettua inkivääriä
4dlvettä
3rklchiliöljyä
2rklpunaviinietikka
2rklsoijakastiketta
6rkltahinia
2tlsichuaninpippuria
4rklpaahdettuja maapähkinöitä murskattuna
1pieni punainen chili renkaiksi viipaloituna
4rklkevätsipulia pilkottuna

Valmistusohje

  1. Laita isoon kattilaan riisi, liemi, suola ja suikaloitu inkivääri. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pienennä lämpöä niin, että vesi kuplii hiljalleen. Sekoittele välillä, ettei riisi tartu kiinni kattilan pohjalle.

  2. Hauduta riisiä välillä sekoittaen, kunnes liemen koostumus on kermainen. Noin tunnin ajan.

  3. Congeen kypsyessä tee jauhelihakastike: lämmitä öljy toisella pannulla. Lisää jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista jatkuvasti sekoittaen pari minuuttia ja lisää hienonnettu inkivääri. Jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Lisää jauhelihan sekaan vesi, chiliöljy, punaviinietikka, soijakastike, tahini ja sichuaninpippuri. Sekoita ja hauduta lempeällä lämmöllä, kunnes kastike alkaa tiivistyä.

  5. Jaa kypsä riisipuuro kulhoihin ja annostele päälle jauhelihakastiketta. Koristele murskatuilla maapähkinöillä, chilillä ja kevätsipulilla.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)