Chili-possu congee

Kiinalainen riisipuuro, congee, joka suorastaa huutaa voimakkaita mausteita puoleensa. Jostain syystä rasvainen porsaanliha toimii näissä aasialaisissa puuroissa parhaiten. Ohueksi suikaloidun kokolihan sijasta kannattaa kokeilla myös jauhelihaa.
2½ | dl | Myllyn Paras Jasmiini Riisiä |
1½ | l | kana- tai kasvislientä |
hienoa merisuolaa | ||
3 | cm:n | pala inkivääriä kuorittuna ohueksi suikaloituna |
3 | rkl | oliiviöljyä |
400 | g | kassleria tai muuta rasvaista porsaanlihaa erittäin ohuina suikaleina |
4 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
2 | rkl | kalakastiketta |
3 | rkl | Sriracha-chilikastiketta tai vastaavaa |
tuoretta korianteria | ||
miniyrttejä | ||
paahdettua hot dog -sipulia |
Valmistusohje
-
Laita isoon kattilaan riisi, liemi, suola ja inkivääri. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pienennä lämpöä sitten niin että vesi kuplii hiljalleen. Sekoittele välillä, ettei riisi tartu kiinni kattilan pohjalle.
-
Lämmitä öljy pannulla. Paista possusuikaleita pannulla, kunnes ne alkavat ottaa väriä. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa valkosipulit ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Mausta lihat kalakastikkeella ja nosta pannu pois liedeltä.
-
Kaada lihat ja niistä valuneet nesteet yhdessä valkosipun kanssa kuplivan riisin sekaan.
-
Jatka kypsentämistä, kunnes neste alkaa koostumukseltaan kermamaista ja liha pehmeää. Noin tunti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
-
Mausta lopuksi chilikastikkeella ja koristele hienonnetulla korianterilla, miniyrteillä ja paahdetulla hot dog -sipulilla.
Kommentoi reseptiä