Chili-possu congee

Chilipossu-congee
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Kiinalainen riisipuuro, congee, joka suorastaa huutaa voimakkaita mausteita puoleensa. Jostain syystä rasvainen porsaanliha toimii näissä aasialaisissa puuroissa parhaiten. Ohueksi suikaloidun kokolihan sijasta kannattaa kokeilla myös jauhelihaa.

2:lle
dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
lkana- tai kasvislientä
hienoa merisuolaa
3cm:npala inkivääriä kuorittuna ohueksi suikaloituna
3rkloliiviöljyä
400gkassleria tai muuta rasvaista porsaanlihaa erittäin ohuina suikaleina
4valkosipulinkynttä hienonnettuna
2rklkalakastiketta
3rklSriracha-chilikastiketta tai vastaavaa
tuoretta korianteria
miniyrttejä
paahdettua hot dog -sipulia

Valmistusohje

  1. Laita isoon kattilaan riisi, liemi, suola ja inkivääri. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pienennä lämpöä sitten niin että vesi kuplii hiljalleen. Sekoittele välillä, ettei riisi tartu kiinni kattilan pohjalle.

  2. Lämmitä öljy pannulla. Paista possusuikaleita pannulla, kunnes ne alkavat ottaa väriä. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa valkosipulit ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Mausta lihat kalakastikkeella ja nosta pannu pois liedeltä.

  3. Kaada lihat ja niistä valuneet nesteet yhdessä valkosipun kanssa kuplivan riisin sekaan.

  4. Jatka kypsentämistä, kunnes neste alkaa koostumukseltaan kermamaista ja liha pehmeää. Noin tunti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

  5. Mausta lopuksi chilikastikkeella ja koristele hienonnetulla korianterilla, miniyrteillä ja paahdetulla hot dog -sipulilla.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)