Corn dogs

Corn dogs
75 t 15 min, josta valmisteluaika 73 t 30 min

Lue lisää Corn dogs:ien histoariasta Madame Millefeuillen blogikirjoituksesta.

20nakkia tai ohuehkoa makkaraa
1,5-2ltrauringonkukkaöljyä (tai jotain muuta kuumuutta kestävää vegeöljyä)
puutikkuja
Frittimix:
3,5dlmaissijauhoja
3,5dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoa
0,5dlsokeria
1rklleivinjauhetta
1tlsuolaa
1kananmuna
3,5-4dlkirnupiimää
1rklauringonkukkaöljyä
1rklhunajaa
Ketsuppi:
2rklauringonkukkaöljyä
1sipuli
1valkosipulinkynsi
800gpaseerattua tomaattia
1dlfariinisokeria
0,5dlsiideriviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
2rkltomaattipyrettä
1tlsuolaa
1tlsinappijauhoa
¼tljauhettua neilikkaa
¼tljauhettua maustepippuria
¼tlcayennepippuria
Tuoresinappi:
60gkeltaisia sinapinsiemeniä
dlvalkoviinietikkaa
dlkuivaa valkoviiniä
1rklvaahterasiirappia
1tlkurkumaa, jauhettuna (tuoretta tai kuivattua)
½tlsuolaa
¼ tlcayennepippuria
2rklkuumaa vettä
1-3rklpiparjuuritahnaa (maun mukaan)

Valmistusohje

Frittimix

Sekoita maissijauhot, Myllyn Paras Karkeat vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kirnupiimä ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kananmuna kuohkeaksi omassa kulhossa. Lisää öljy sekä hunaja massaan ja lopuksi sekoita muna taikinan joukkoon, mutta älä enää vaivaa taikinaa voimakkaasti. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Mikäli taikina tuntuu paksulta ja makkaraa on vaikea dipata taikinaan, lisää hieman piimää joukkoon. Vastavuoroisesti, jos taikina on liian löysää ja se ei jää nakin/makkaran pintaan, lisää hieman jauhoja sekaan.

Kuumenna öljy kattilassa 170-180 -asteiseksi. Öljyn määrään vaikuttaa kattilan koko ja muoto. Tässä kannattaa käyttää lämpömittaria, jotta pystyy tarkkailemaan öljyn kuumuutta. Kuivaa nakit tai makkarat talouspaperilla. Laita tikku nakin sisään ja kaada frittimixi kapeahkoon ja syvään kulhoon tai esim. juomalasiin. Dippaa nakkitikku taikinaan ja pyöräytä siten, että taikina peittää nakin kauttaaltaan. Nosta kuorrutettu nakki välittömästi kuumaan öljyyn. Voit paistaa corn dogit pitämällä tikusta koko paiston ajan kiinni, noin 2-3 minuuttia, tai vaihtoehtoisesti pitämällä tikusta kiinni noin 15 sekuntia, jotta taikina saa pinnan ja sen jälkeen tiputtamalla sen kuumaan öljyyn. Kun pinta on kauniin kullan ruskea, nosta tapauspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois, ja sen jälkeen tarjoile välittömästi. Mikäli ne pääsevät jäähtymään, voit fritata tuotteen uudestaan noin puoli minuuttia. Corn dogit ovat kuitenkin parhaimmillaan välittömästi ensimmäisen paistokerran jälkeen.

Ketsuppi

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli. Kuullota mutta älä ruskista, noin 8 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka hetki kuullotusta. Lisää paseerattu tomaatti, fariinisokeri, viinietikka, tomaattipyre, suola, sinappijauhe sekä neilikka, maustepippuri ja cayennepippuri. Sekoita ja kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta välillä sekoittaen kunnes paksuhkoa, noin 45-60 minuuttia.

Kun valmista, kaada massa tehosekoittimeen tai sekoita tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Mikäli haluat todella tasaisen koostumuksen, paseeraa massa vielä siivilän läpi. Sterilisoi lasipurkit ja kaada ketsuppi purkkeihin. Kun massa on jäähtynyt, laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Ketsuppi säilyy jääkaapissa useita kuukausia. Voit myös halutessasi maustaa ketsuppia esim. inkiväärillä tai muilla mausteilla kuten juustokuminalla.

Tuoresinappi

Mittaa kaikki ainekset metalliseen kulhoon paitsi piparjuuri. Peitä kulho kelmulla ja annan tekeytyä huoneenlämmössä 2-3 vuorokautta.

Kaada pikkelöitynyt massa tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Mikäli massa on liian paksua, lisää hieman lisää vettä. Lopuksi lisää piparjuurta maun mukaan. Säilö sinappi sterilisoituihin lasipurkkeihin. Sinappi säilyy viileässä noin 3-6 kuukautta, mutta on parhaimmillaan ensimmäisen kuukauden aikana. 

Corn dogs

Corn dogs

Resepti:
Madame Millefeuille

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)