Broileria vihreässä kastikkeessa

Myllyn Paras
4:lle
4broilerin rintafileetä
5dlvettä tai 1 dl valkoviiniä + 4 dl vettä
1sipuli
1porkkana
(pieni pala, 2x2 cm) selleriä
10kokonaista pippuria (valko- ja mustapippuria)
½-1tlsuolaa
3-4persiljanoksaa
½sitruuna
Kastike:
2rkljuoksevaa margariinia
n.2½rklMyllyn Pras Erikoisvehnäjauhoja
5dlkeitinlientä
2tlsokeria
1-3rklsitruunamehua
(1-3rklruokakermaa tai vastaavaa)
n.1dlhienonnettua persiljaa
2-3rklhienonnettua basilikaa

Valmistusohje

Paloittele sipuli ja juurekset aika pieneksi ja nosta ne, pippurit ja suola kattilaan veden joukkoon. Keitä kannella peitettynä n. 15 minuuttia. Valitse sen kokoinen kattila että broilerinfileet mahtuvat kohtuullisen tiiviisti pohjalle yhteen kerrokseen. Lisää broileripalat veteen, kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Nosta palat lautaselle odottamaan ja peitä foliolla. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta mutta älä ruskista. Siivilöi joukkoon keitinliemi, vatkaa hyvin ja anna hautua hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja hapanimeläksi sokerilla ja tai sitruunamehulla. Lisää mehua vähitellen niin saat sopivan makuisen kastikkeen. Tarkista maku, lisää hienonnettu persilja ja kaada kastike broileripalojen päälle. Ripottele pinnalle basilikasilppu. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai Myllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisin tai Villiriisiseoksen kanssa. Kasvikseksi sopivat keitetyt vihreät pavut tai pulleat sokeriherneet ja porkkanasuikaleet.

VINKKI 1: Jos olet kiireinen keitä ½-1 ps pakastekeittojuureksia ja mausteita vedessä tai valkoviinissä. Voit käyttää myös kanafondia. VINKKI 2: Jälkiruoaksi maistuu mansikkakiisseli (lisää jäiset mansikat mehukiisselipohjaan) jäätelönokareen kera.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)