Ainekset 4:lle annosta

4
broilerin rintafileetä
5
dl
vettä tai 1 dl valkoviiniä + 4 dl vettä
1
sipuli
1
porkkana
(pieni pala, 2x2 cm) selleriä
10
kokonaista pippuria (valko- ja mustapippuria)
½-1
tl
suolaa
3-4
persiljanoksaa
½
sitruuna
Kastike:
2
rkl
juoksevaa margariinia
5
dl
keitinlientä
2
tl
sokeria
1-3
rkl
sitruunamehua
(1-3
rkl
ruokakermaa tai vastaavaa)
n.1
dl
hienonnettua persiljaa
2-3
rkl
hienonnettua basilikaa

Ohje

  1. Paloittele sipuli ja juurekset aika pieneksi ja nosta ne, pippurit ja suola kattilaan veden joukkoon. Keitä kannella peitettynä n. 15 minuuttia. Valitse sen kokoinen kattila että broilerinfileet mahtuvat kohtuullisen tiiviisti pohjalle yhteen kerrokseen.

  2. Lisää broileripalat veteen, kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Nosta palat lautaselle odottamaan ja peitä foliolla. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta mutta älä ruskista. Siivilöi joukkoon keitinliemi, vatkaa hyvin ja anna hautua hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

  3. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja hapanimeläksi sokerilla ja tai sitruunamehulla. Lisää mehua vähitellen niin saat sopivan makuisen kastikkeen. Tarkista maku, lisää hienonnettu persilja ja kaada kastike broileripalojen päälle. Ripottele pinnalle basilikasilppu.

  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai Myllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisin tai Villiriisiseoksen kanssa. Kasvikseksi sopivat keitetyt vihreät pavut tai pulleat sokeriherneet ja porkkanasuikaleet.

VINKKI 1: Jos olet kiireinen keitä ½-1 ps pakastekeittojuureksia ja mausteita vedessä tai valkoviinissä. Voit käyttää myös kanafondia.

VINKKI 2: Jälkiruoaksi maistuu mansikkakiisseli (lisää jäiset mansikat mehukiisselipohjaan) jäätelönokareen kera.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.