Täältä tullaan, ihana kesäaika! Kevään valonsäteet saivat #Someleipurit2022 Piia Hjeltin (@ihan_ite) heittämään kirpeät sitrukset upean pannacotta-kakun syleilyyn. Piian mielestä vauhdilla lähestyvän kesän parasta antia ovat tuoreet marjat ja yrtit leivonnassa sekä monta syytä juhlia eli upottaa kädet taikinaan.

"Minusta on ihanaa, kun luonto herää eloon. Hiirenkorvat puhkeavat ja ekat sipulikukat nousevat uhmaamaan kylmyyttä. Aurinko alkaa lämmittää ja tuoksut! Ihmiset ovat hyväntuulisia ja juhlatuulella – kesä on niin ihanaa aikaa. Tuoreiden herkkujen lisäksi odotan kesässä ehdottomasti valoa ja yöttömän yön aikaa. Kesä mahdollistaa minulle moottoripyöräilyn, uimisen luonnossa ja kiireettömyyden. Parasta nämä on yhdistettynä perheen ja ystävien kanssa."

Hyppää sinäkin pirtsakkaan kesäaikaan ja leivo Piian Sitrus-pannacottakakku! Parhaiten tähän reseptiin sopivat veriappelsiinit, mutta satokauden mukaan voit leipoa kakun myös appelsiineilla – tai greipeillä, mikäli tykkäät happamasta.

Ainekset 16-18 kpl annosta

Pohja:
Pannacottatäyte:
5
liivatetta
1
l
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
veriappelsiinia tai muuta sitrusta (luomu)
Kiille:
2–3
veriappelsiinin (tai muun sitruksen) mehu (noin 2,5 dl)
3
liivatelehteä
halutessasi hieman sokeria
Koristeluun:
esim. veriappelsiini-, appelsiini- mandariinisiivuja, kumkvatteja, mintun lehtiä

Ohje

Pohja:

  1. Ota taikina sulamaan noin tuntia ennen leivontaa.

  2. Leikkaa ⌀ 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle.

  3. Kauli sula taikina ohuemmaksi. Nosta se vuoan päälle ja painele vuoan pohjaan sekä reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois.

  4. Paista taikinaa uunissa 200 °C noin 8–10 minuuttia.

  5. Irrota vuoan pohjalevy jäähtyneen pohjan alta. Nosta tarjoilualustalle ja napsauta vuoan reunus takaisin pohjan ympärille

Pannacottatäyte:

  1. Pese sitrukset, raasta kuori ohuelti ja purista mehut. Siivilöi halutessasi.

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

  3. Laita kerma, sokerit, kuoriraaste ja mehu kattilaan. Anna kiehahtaa.

  4. Nosta kattila liedeltä, lisää joukkoon hyvin puristetut liivatteet ja sekoita.

  5. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoittele samalla, jottei se kuoretu. Kaada seos sitten varovasti pohjan päälle vuokaan.

  6. Nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Kiille:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan veteen.

  2. Purista mehu 2–3 sitruksesta ja siivilöi se.

  3. Kuumenna puolet mehusta kiehuvaksi ja sekoita puristetut liivatelehdet sekaan. Lisää loppu mehu (sekä makeutta halutessasi sokeri) ja sekoita.

  4. Jäähdytä haaleaksi ja kaada varovasti pannacotta-kerroksen päälle.

  5. Nosta takaisin jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

  6. Irrota hyytymisen jälkeen vuoasta ja koristele esimerkiksi sitrussiivuilla, kumkvateilla ja tuoreilla mintun lehdillä.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Piia Hjelt

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.