Battery Kakku

Battery Kakku

Raikas Battery Kakku on piristävää tarjottavaa ystävänpäivänä. Tee pohja Murotaikinasta tai Kauramurotaikinasta. Batteryrahkavaahdon lisäksi kakun väliin mainiota makua antaa salmiakkitäytesuklaa tai mangoviipaleet.

noin 10:lle
Keksikerrokset:
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (sis. 2 levyä -> 2 kerrosta)
tai 2 pkt Pyöreää Kauramurotaikinaa (2 pyöreää taikinaa -> 2 kerrosta)
Kostutus:
1dlBatterya tai muuta energiajuomaa (tai limsaa, esim. Jaffa tai Sprite)
Batteryrahka-täytevaahto:
4liivatelehteä
½dlBatteryä tai muuta energiajuomaa (tai limsaa, esim. Jaffa tai Sprite)
200gsitruunarahkaa (1 tlk)
dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 tlk)
1-2rklsitruunamehua
Lisäksi kakun väliin:
100gsalmiakkitäytesuklaata (1 levy) tai mangoviipaleita
1dllakritsikastiketta (kaupan valmista paksua, esim. tetrassa oleva Rainbow) tai mangososetta
Päälle Battery-kiille:
dlBatterya tai muuta energiajuomaa (tai limsaa, esim. Jaffa tai Sprite
3liivatelehteä
1limetti, sitruuna, hopeakuulia, mangoviipaleita tms. koristeita

Valmistusohje

Painele sulanut taikinalevy sormin irtoreuna-, silikoni- tai sydän-torttuvuoan pohjalle ohueksi levyksi (halkaisija n. 20-25 cm). Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min, paista toinen levy samoin. Anna levyjen jäähtyä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä hetki. Purista liivatteet pois vedestä, laita ne mikron kestävään juomalasiin ja mittaa päälle ½ dl Batteryä, kuumenna kiehuvaksi mikrossa (30-45 sek.). Anna hieman jäähtyä. Vatkaa sillä aikaa vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi, lisää siihen sitruunarahka ja sitruunamehu, jatka vielä hetki vatkaamista. Vatkaa lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt Battery-liivate-seos.  Aseta toinen kypsä murotaikinalevy vuoan pohjalle, kostuta se Batterylla (n. ½ dl /levy). Saksi jääkaappikylmä salmiakkisuklaalevy pieniksi paloiksi ja levitä ne torttupohjan päälle. Tai jos et halua suklaata, käytä täytteeseen esim. mangosäilykkeitä tms. hedelmiä. Kaada päälle lakritsikastike (tai hedelmäsosetta) ja puolet liivate-rahkaseoksesta. Laita päälle toinen keksilevy, kostuta se jälleen batteryllä ja levitä loppu rahkaseos päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. Tee sillä aikaa kakulle kiille batterystä. Toimi samoin kuin alussa: Liuota kiilteeseen tulevia liivatteita kylmässä vedessä hetki. Purista liivatteet pois vedestä, laita ne mikron kestävään juomalasiin ja mittaa päälle ½ dl batteryä, kuumenna kiehuvaksi mikrossa (30-45 sek.). Lisää joukkoon 1 dl batterya. Anna hieman jäähtyä. Levitä jo hyytyneen kakun pinnalle ja anna kiilteen jähmettyä kunnolla jääkaapissa ainakin tunti. Koristele vain hieman, esim. ennen tarjoilua limettiviipalein, hopeakuulin tms.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)