Mehevä banaanikakku on ihastuttava leivonnainen, jota kannattaa leipoa kun hedelmävadilla on jo parhaat päivänsä nähneitä banaaneja. Ylikypsät banaanit tekevät kakusta todella mehevän. Kuorrutteella saat kakusta myös juhlavan. Koristele syötävillä kukilla tai mielesi mukaan.

Ainekset annosta

100
g
voita tai margariinia
3
dl
sokeria
2
kananmunaa
1
tl
ruokasoodaa
2
banaania
½
dl
kermaa tai maitoa
Pinnalle:
100
g
vaniljatuorejuustoa
25
g
voita tai margariinia
4
dl
tomusokeria
½-1
sitruunan raastettu kuori
syötäviä kukkia
Vuokaan:
voita tai margariinia
mantelijauhetta tai korppujauhoja

Ohje

  1. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda ja kääntele tasaiseksi.
  4. Soseuta banaanit ja lisää joukkoon kerman tai maidon kanssa. Sekoita taikina ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  5. Paista 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.
  6. Jäähdytä ja kumoa.
  7. Valmista kuorrute.
  8. Laita vaniljatuorejuusto kulhoon.
  9. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Vatkaa tasaiseksi.
  10.  Levitä jäähtyneen kakun päälle ja koristele syötävillä kukilla.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.