Babat

Babat
12 kpl
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
100gvoita
1dlmanteli- tai pähkinärouhetta
1dlhillottua appelsiininkuorta tai sukaattia
1dlsäilykekirsikoita (punaisia ja vihreitä)
1tlkardemummaa
1tlvaniljasokeria
Kostutus:
1dlvettä + sokeria
tilkka punssia, rommia tai konjakkia
Kuorrutus:
3dltomusokeria
tilkka sitruunamehua tai vettä
TAI valmista sokerivesikuorrutetta
Koristeeksi:
pääsiäisrakeita

Valmistusohje

Valmista ensin 3 dl annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli kohonnut taikina isoksi levyksi 30 x 60 cm. Levitä levylle runsaasti pehmeää voita, mantelirouhetta, sukaatteja ja pilkottuja  kirsikoita sekä mausteita. Kääri taikinalevy leveästä reunasta tiukasti rullalle korvapuustien tapaan. Leikkaa rullasta noin  5-6 cm välein suoria viipaleita. Asettele rullat pystyyn muffinipellille tai korkeisiin jenkkimuffinimuotteihin. Kohota peitettyinä lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Paista 200‐asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 min. Kiehauta kostutusliemi. Kaada liemi kypsien pullien päälle. Anna jäähtyä hetken vuoissa ja irrota sen jälkeen pullat. Koristele jäähtyneet pullat sokerivesikuorrutuksella ja pääsiäismakeisilla tai kirsikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)