Äyriäispiirakka

Äyriäispiirakka
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
100gsimpukoita (valutettuna)
150gkatkarapuja (valutettuna)
1dlisoja kapriksia
1dlemmental-juustoraastetta (n. 50 g)
2munaa
2dljuusto-ruokakermaa
½-1tlsuolaa
1tltimjamia (tuoretta hieman enemmän)
tlvalkopippuria

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä sille valutetut simpukat, katkaravut ja kaprikset. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada rapujen päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Savukala sopii simpukoiden tilalle, mikäli et pidä niistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)