Ainekset 10 kpl annosta

munaa voiteluun
halutessa päälle hieman Emmental-juustoraastetta sekä rakuunaa tai muuta yrttimausteseosta
Täyte:
200
g
feta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa
2
dl
kermaviiliä
100
g
purjosipulia
200
g
sinimailasen tms. ituja
1-2
tl
viherpippuria
2-3
avokadoa
retiisinippu tai minitomaatteja
1-2
rkl
sitruunamehua

Ohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut:

  1. Kauli jokainen voitaikinalevy puolet ohuemmiksi ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.

  2. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta ja yrttimaustetta. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä hetki (n. 5 min) ennen täyttämistä.

Täyte: 

  1. Murusta feta kermaviiliin, silppua joukkoon purjoa ja ituja, mausta pippurirouheella. Viipaloi pestyt retiisit ja kuoritut avokadot, sivele ne sitruunamehulla.

  2. Levitä taskuille fetatahnaa ja asettele päälle avokado- ja retiisiviipaleita. Taita kansi takaisin päälle.

VINKKI: Halutessasi voit käyttää itujen tilalla kapriksia tai oliiveja. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.