Appelsiinitorttu

Appelsiinitorttu
1 t 50 min, josta valmisteluaika 20 min
piirasvuoallinen
2munaa
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
½tlleivinjauhetta
1dlappelsiinimehua
Vuoan leivitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Tattarihiutaleita
Täyte kypsälle tortulle:
1dlappelsiinimehua (kostutukseen)
dlappelsiinimarmeladia
2appelsiinia tai säilykemandariineja
2dlappelsiinimehua
1dlhyytelösokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää appelsiinimehu.

Kaada taikina voidellulle ja tattarihiutaleilla leivitetylle piirakkavuualle ja levitä tasaiseksi.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 min. Anna jäähtyä.

Kostuta piirakkapohja appelsiinimehulla, levitä appelsiinimarmeladi päälle. Levitä päälle appelsiini- tai mandariinilohkot.

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota hyytelösokeri siihen. Anna hyytelön vähän jäähtyä ja levitä tortun päälle. Anna tortun hyytyä kylmässä ennen tarjoilua.

VINKKI: Appelsiinien/mandariinien kanssa torttuun sopii myös esim. ohuet kiivihedelmän lohkot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Todella hyvä ohje, herkullinen kakku :) Helppo tehdä ja voi tehdä valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä. Käytin tavallisia vehnäjauhoja, kun tattarijauhoja ei ollut. Vähän enemmän voisi käyttää mehua kostutukseen, mutta se on makuasia. Olen jo useamman kerran käyttänyt tätä ohjetta, ja vaihtelua saa päälle laitettavista hedelmistä tai marjoista.