Appelsiiniset puurorieskat

Appelsiiniset puurorieskat

Ryynirieskaan käytetään puuroa, jolloin rieskaan saadaan hyvä, pehmeä suutuntuma.  Käytä rieskaan esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa tai hyvin hautunutta ohrapuuroa. Tähän rieskaan voi käyttää appelsiinimarmeladin tilalla syksyllä tehtyä omenasosetta.  Rieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

uunipellillinen
5dltähteeksi jäänyttä Myllyn Paras Kaurahiutaleista, KARU Pikakaura-Ruishiutaleista tai Neljän Viljan Hiutaleista tehtyä puuroa
1dlappelsiinimarmeladia
1tlmineraalisuolaa
1muna
2dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
tai Ohrajauhoja
2-3rklrypsiöljyä

Valmistusohje

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon appelsiinimarmeladi, suola, muna ja jauhot sekä hieman öljyä. Jaa taikina reilun lusikan kokoisina nokareina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin. Voit myös kaataa taikinan voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levittää tasaiseksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, pieniä rieskasia n. 15 min ja isoa levyä n. 20 - 25 min. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai appelsiinimarmeladin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)