Puurorieskat

Appelsiiniset puurorieskat
30 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Puurorieska saa puurosta hyvän, pehmeän suutuntuman. Voit käyttää puurorieskaan esimerkiksi tähteeksi jäänyttä aamupuuroa tai hyvin hautunutta ohrapuuroa. Appelsiinimarmeladin sijaan voit käyttää puurorieskaan syksyllä tehtyä omenasosetta. 
  • Puurorieska maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi voin, juuston tai marmeladin kera.
uunipellillinen
5dltähteeksi jäänyttä Myllyn Paras Kaurahiutaleista, KARU Pikakaura-Ruishiutaleista tai Neljän Viljan Hiutaleista tehtyä puuroa
1dlappelsiinimarmeladia
1tlmineraalisuolaa
1muna
2dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
tai Ohrajauhoja
2-3rklrypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon appelsiinimarmeladi, suola, muna ja jauhot sekä hieman öljyä. Jaa taikina reilun lusikan kokoisina nokareina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.
  2. Voit myös kaataa taikinan voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levittää tasaiseksi.
  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, pieniä rieskasia n. 15 min ja isoa levyä n. 20 - 25 min. Puurorieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai appelsiinimarmeladin kera.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kiitos reseptistä. En laita mitään makeaa taikinaan 2-tyyppinä, mutta hieno konsti hyödyntää puuro, jos sitä jää. Aivan mainio idea käyttää erilaisia makeita marja- ja hedelmälisäkkeitä!