Appelsiinibroileria/kalkkunaa Villiriisiseoksen ja parsakaalin kanssa

Myllyn Paras
4:lle
450-500gbroilerin ohutrintafileetä tai kalkkunan ohutfileepalaa
1-2rklpullomargariinia
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
Kastike:
2salottisipulia tai pieni keltasipuli
2rklpullomargariinia
1-2tlraastettua tuoretta inkivääriä
2tlraastettua appelsiininkuorta
1½-2dlvasta puristettua appelsiinimehua (1-2 appelsiinia)
½-1dlkanalientä (fondista)
½dlruokakermaa
½-1tltimjamia
ripaus suolaa
valko- tai mustapippuria myllystä
appelsiinin ohuita kuorisuikaleita
Lisäksi:
300-400gparsakaalia
3dlMyllyn Paras Villiriisiseosta

Valmistusohje

Pese appelsiini hyvin, kuivaa ja raasta kuorta. Ota kuoresta myös ohuita suikaleita koristeeksi. Purista appelsiineistä mehu, ota myös hedelmäliha talteen. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Huuhdo parsakaali ja kuori varsi ja leikkaa se viipaleiksi, kukkaosa nupuiksi. Kypsennä parsakaali höyryssä tai mikrossa vasta n. 10 minuuttia ennen ruokailua, niin väri ja maku säilyvät hyvinä. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan Kuullota hienonnettu sipuli ja inkivääriraaste margariinissa aivan pehmeäksi. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja kuullota 1-2 minuuttia. Kaada joukkoon mehu, kanaliemi ja mausta timjamilla, pippurilla ja suolaripauksella. Anna kiehua muutama minuutti ja tarkista maku. Lisää ruokakerma ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Paista huoneenlämmössä puolisen tuntia olleet ohuet broilerinfileet tai kalkkunafileepalat 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta tai pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta. Nosta fileet vadille parsakaalin ja villiriisiseoksen kanssa. Kaada pannuun kertynyt liemi kastikkeen joukkoon ja tarjoa kastike erikseen. Alkuruoaksi tai pääruoan jälkeen maistuu tuoresalaatti.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)