Appelsiini-vaniljapullaneliöt

Appelsiini-vaniljapullaneliöt
15-20 kpl
Pullataikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Täyte:
n.2dlpaistonkestävää appelsiinimarmeladia
100gvaniljatuorejuustoa
Pinnalle:
1muna
1dlraesokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Leikkaa pullataikinalevy taikinapyörällä 4 x 4 neliöruudukoksi. Paina jokaisen neliön keskelle syvennys lasilla ja painele se vielä sormin alas. Voitele neliöt munalla. Laita jokaiseen syvennykseen nokare paistonkestävää appelsiinimarmeladia ja nokare tuorejuustoa sen viereen. Kohota pullia vielä n. 30 min ajan lämpimässä paikassa. Ripottele pullien reunoille raesokeria. Paista 210-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Hyvän näköinen. En ole tehny pullataikinasta, mutta voitaikinasta tulee kyllä hyviä.
En oo kerinny vielä leipoo, mut ihan sairaan hyviltä näyttää ja kuulostaa.. NAM!
todella herkullista!!
Hyvää, helppoa ja nopeaa. Appelsiini-vaniljapullaneliöt ovat pirteän makuisia. Tuoreet pullat on nopea leipoa vaikka aamutuimaan vieraita odotellessa ja samalla muuten lapsiperheen arkea pyörittäessä. Kiitos hyvistä ohjeista!