Ananas-porkkanaleivokset

Myllyn Paras
30-35 palaa, leivo pellillinen - pakasta puolet
200gmargariinia tai voita
dlsokeria
3munaa
5dlhienoksi raastettua porkkanaa
2prkananasta (á 225 g)
1dlananasmehua
6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
2tlpomeranssia tai kardemummaa
Kuorrutus puolikkaalle levylle:
2dlkaakaotomusokeria
1½-2rklkahvia
Koristeeksi:
kesäkukkakoristekuvioita tai appelsiininmakuisia koristerakeita

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja pieniksi paloitellut ananakset, ananasmehu sekä keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun (30 x 35 cm), tasoita pinta. Paista leivonnaista 200-asteessa uunin alaritilätasolla 20-25 minuuttia. Anna levyn jäähtyä. Leikkaa levy kahteen osaan ja pakasta toinen puoli levystä. Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon kahvi vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes saat hyvin levittyvän seoksen. Levitä seos veitsellä tai lastalla levyn pinnalle. Ripottele koristeet välittömästi päälle. Leikkaa levy neliöiksi vasta juuri ennen tarjoilua.

VINKKI: Pakasta levy ilman kuorrutusta tasaisella alustalla. Pane levy vasta jäähtyneenä muovipussiin. Leivonnainen sulaa huoneenlämmössä noin kahdessa tunnissa. Valmista kuorrutus ja levitä se vasta täysin sulaneen levyn pinnalle.

Resepti:
Kaarina Roininen: Iloisen leipojan kirja, leivonnaisia arkeen ja juhlaan, kustantaja WSOY

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Superherkullinen ohje ja kerrankin sopivan kokoinen isolle perheelle! Laitoin vähän reilummin porkkanaa, kun innostuin raastamaan, mutta ei haitannut vaan mehevöitti vain lisää. :)
Mitä on kaakaotomusokeri?
Kaakaotomusokeri on sokerituote, jossa on kaakaota seassa. Se sopii leivonnaisten koristeluun ja kuorrutuksiin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.