Ananas-porkkanaleivokset

Myllyn Paras
30-35 palaa, leivo pellillinen - pakasta puolet
200gmargariinia tai voita
dlsokeria
3munaa
5dlhienoksi raastettua porkkanaa
2prkananasta (á 225 g)
1dlananasmehua
6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
2tlpomeranssia tai kardemummaa
Kuorrutus puolikkaalle levylle:
2dlkaakaotomusokeria
1½-2rklkahvia
Koristeeksi:
kesäkukkakoristekuvioita tai appelsiininmakuisia koristerakeita

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää
munat yksitellen vatkaten.

Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja pieniksi
paloitellut ananakset, ananasmehu sekä keskenään sekoitetut kuivat
ainekset. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina
leivinpaperin päälle uunipannuun (30 x 35 cm), tasoita pinta. Paista
leivonnaista 200-asteessa uunin alaritilätasolla 20-25 minuuttia. Anna levyn jäähtyä. Leikkaa levy kahteen osaan ja pakasta toinen puoli
levystä.

Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon kahvi vähitellen koko ajan
sekoittaen, kunnes saat hyvin levittyvän seoksen. Levitä seos veitsellä
tai lastalla levyn pinnalle. Ripottele koristeet välittömästi
päälle. Leikkaa levy neliöiksi vasta juuri ennen tarjoilua.

VINKKI: Pakasta levy ilman kuorrutusta
tasaisella alustalla. Pane levy vasta jäähtyneenä muovipussiin. Leivonnainen
sulaa huoneenlämmössä noin kahdessa tunnissa. Valmista kuorrutus ja levitä se
vasta täysin sulaneen levyn pinnalle.

Resepti:
Kaarina Roininen: Iloisen leipojan kirja, leivonnaisia arkeen ja juhlaan, kustantaja WSOY

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Superherkullinen ohje ja kerrankin sopivan kokoinen isolle perheelle! Laitoin vähän reilummin porkkanaa, kun innostuin raastamaan, mutta ei haitannut vaan mehevöitti vain lisää. :)
Mitä on kaakaotomusokeri?
Kaakaotomusokeri on sokerituote, jossa on kaakaota seassa. Se sopii leivonnaisten koristeluun ja kuorrutuksiin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.