Ahvenfileet ja kasvikset wokissa tai muurinpohjapannulla

Ahvenfileet ja kasvikset wokissa tai muurinpohjapannulla

Aktiivisimmin ahven tarttuu täkyyn aikaisin aamulla ja iltamyöhällä. Ahventa voi pyytää katiskoilla, verkoilla, onkimalla, virvelöiden, pilkkimällä ja perhokalastamalla. Ahvenen liha on vaaleaa ja maukasta ja se kypsyy nopeasti. Pikariisi ja ohuet kasvissuikaleet sopivat tähän grilliruokaan parhaiten.

4:lle
500-600gahvenfileitä
suolaa
pippuria myllystä
Kasvisseos:
2-3rklrypsiöljyä
3dlMyllyn Paras Pikariisiä
2porkkanaa
3nippusipulia
1fenkoli
6-7dlkalalientä (ruodoista tai fondista)
tuoretta tilliä tai timjamia
1rklsitruunamehua
raastettua sitruunan kuorta

Valmistusohje

Leikkaa porkkanat hyvin ohuiksi penneiksi, viipaloi sipulit, puolita fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota pikariisiä, porkkanapennejä, sipuli- ja fenkoliviipaleita hetken aikaa wokki- tai muurinpohjapannussa. Ripottele sekaan hienonnettuja yrttejä ja kaada joukkoon kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Nosta kasvisten päälle suolalla ja kevyesti pippurilla maustetut ahvenfileet ja ripottele pinnalle sipulivarret ja vähän yrttejä. Peitä kannella ja anna ahvenfileiden kypsyä höyryssä. Pienet fileet kypsyvät hyvin nopeasti 3-4 minuutissa. Pirskota joukkoon sitruunamehua ja ripottele päälle sitruunan raastettua kuorta ja tarjoa höyryävän riisin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)