Ahvenfileet ja kasvikset wokissa tai muurinpohjapannulla

Ahvenfileet ja kasvikset wokissa tai muurinpohjapannulla
  • Aktiivisimmin ahven tarttuu täkyyn aikaisin aamulla ja iltamyöhällä. 
  • Ahventa voi pyytää katiskoilla, verkoilla, onkimalla, virvelöiden, pilkkimällä ja perhokalastamalla.
  • Ahvenen liha on vaaleaa ja maukasta ja se kypsyy nopeasti.
  • Pikariisi ja ohuet kasvissuikaleet sopivat tähän grilliruokaan parhaiten.
4:lle
500-600gahvenfileitä
suolaa
pippuria myllystä
Kasvisseos:
2-3rklrypsiöljyä
3dlMyllyn Paras Pikariisiä
2porkkanaa
3nippusipulia
1fenkoli
6-7dlkalalientä (ruodoista tai fondista)
tuoretta tilliä tai timjamia
1rklsitruunamehua
raastettua sitruunan kuorta

Valmistusohje

Leikkaa porkkanat hyvin ohuiksi penneiksi, viipaloi sipulit, puolita fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota pikariisiä, porkkanapennejä, sipuli- ja fenkoliviipaleita hetken aikaa wokki- tai muurinpohjapannussa. Ripottele sekaan hienonnettuja yrttejä ja kaada joukkoon kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

Nosta kasvisten päälle suolalla ja kevyesti pippurilla maustetut ahvenfileet ja ripottele pinnalle sipulivarret ja vähän yrttejä. Peitä kannella ja anna ahvenfileiden kypsyä höyryssä. Pienet fileet kypsyvät hyvin nopeasti 3-4 minuutissa. Pirskota joukkoon sitruunamehua ja ripottele päälle sitruunan raastettua kuorta ja tarjoa höyryävän riisin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)