Aamiaisletut (maalaiskinkku ja kananmunat)

Klassinen aamiainen kinkkuineen ja kananmunineen lettujen muodossa.
letut: | ||
½ | ps | Myllyn Paras Porkkanalettujauhoja (4 isoa lettua) |
3 | dl | vettä |
voita ja rypsiöljyä paistamiseen | ||
4 | isoa siivua laadukasta maalaiskinkkua | |
suolaa ja mustapippuria myllystä | ||
4 | isoa kananmunaa | |
4 | rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
Hollandaise -kastike: | ||
100 | g | voita |
2 | keltuaista | |
1 | rkl | valkoviinietikkaa |
2 | rkl | vettä |
2 | rkl | sitruunamehua |
suolaa ja valkopippuria |
Valmistusohje
Letut:
-
Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
-
Paista letut molemmin puolin kypsiksi voi-rypsiöljyseoksessa.
-
Laita letut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita jokaisen letun päälle pari siivua maalaiskinkkua. Riko letun keskustaan kinkkusiivun päälle kananmuna. Taittele letun kaikki sivut keskustaan päin. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Paista uunissa, kunnes valkuainen alkaa asettua, mutta keltuainen on vielä juokseva, noin 10 minuuttia.
-
Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa hollandaise-kastikkeen kera.
Hollandaise hitaammin:
-
Sulata voi kattilassa. Anna asettua. Valuta kirkas sula toiseen astiaan varoen niin, että maitosakka jää kattilan pohjalle.
-
Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna jatkuvasti vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
-
Nosta kattila levyltä. Lisää voisula ohuena nauhana jatkuvasti vatkaten.
-
Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Kommentoi reseptiä