Aamiaisletut (maalaiskinkku ja kananmunat)

Aamiaisletut (Maalaiskinkku & kananmuna)
1 t 20 min, josta valmisteluaika 40 min

Klassinen aamiainen kinkkuineen ja kananmunineen lettujen muodossa.

4 isoa lettua
letut:
½psMyllyn Paras Porkkanalettujauhoja (4 isoa lettua)
3dlvettä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
4isoa siivua laadukasta maalaiskinkkua
suolaa ja mustapippuria myllystä
4isoa kananmunaa
4rklruohosipulia hienonnettuna
Hollandaise -kastike:
100gvoita
2keltuaista
1rklvalkoviinietikkaa
2rklvettä
2rklsitruunamehua
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Letut:

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Paista letut molemmin puolin kypsiksi voi-rypsiöljyseoksessa.

  3. Laita letut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita jokaisen letun päälle pari siivua maalaiskinkkua. Riko letun keskustaan kinkkusiivun päälle kananmuna. Taittele letun kaikki sivut keskustaan päin. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paista uunissa, kunnes valkuainen alkaa asettua, mutta keltuainen on vielä juokseva, noin 10 minuuttia.

  5. Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa hollandaise-kastikkeen kera.

Hollandaise hitaammin:

  1. Sulata voi kattilassa. Anna asettua. Valuta kirkas sula toiseen astiaan varoen niin, että maitosakka jää kattilan pohjalle.

  2. Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna jatkuvasti vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

  3. Nosta kattila levyltä. Lisää voisula ohuena nauhana jatkuvasti vatkaten.

  4. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)