Syötävän suloiset välipalat

Syötävän suloiset välipalat

Joskus on hauska hieman leikitellä ja tällä ohjeella saakin tehtyä lapselle hauskan välipalan melko yksinkertaisista raaka-aineista, jotka lähes jokaisen jääkaapista löytyvät. Tätä varten tarvitset niiden lisäksi rajattoman mielikuvituksen! 

Tässä syntyi syötävä pupu ja tipu, kuopuksen mieleen tämä ohje oli erityisesti hänen rakastaessa kananmunia!

1pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina suolainen
keitettyjä kananmunia
pala porkkanaa
muutama rusina tai muu vastaava silmiksi sopiva
salaattia
tillin/rucolan/persiljan varsia

Sulata taikina ja kaulitse se ohuemmaksi. Ota esimerkiksi kahdella eri kokoisella pyöreällä muotilla tai vaikka lasilla kuviot, tee pupun korvat vapaalla kädellä taikinasta ja paista 200 asteessa noin 10minuuttia. Anna jäähtyä. Voit myös käyttää valmiita pupun, tipun tai muun mallisia muotteja.

Leikkaa keitetyt kananmunat munaleikkurilla.

Aseta isompi ympyrä alle, pienempi päälle ja aseta pupulle korvat päälle. Laita kananmunasta viipaleet masuille, sekä kasvoiksi. Tee viikset pupulle tillin tms. varsista ja porkkanasta tipulle jalat ja nokka. Aseta silmiksi esimerkiksi rusinan palat

Asettele salaattia ruohoksi ja tee vaikka aurinko vielä porkkanan palasista ja kananmunan keltuaisesta. 

Toteutin nämä yksinkertaisesti, jotta kynnys kokeilla olisi matalampi. Koristelut ovat tässä rajattomia, mutta omiin lapsiin nämä ainakin upposivat sekä ulkonällisesti että maullisesti.

Mukavaa helmikuun jatkoa kaikille!

 

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.