Luumupiirakka

Luumupiirakka

Murotaikina
5,5 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
200g voita
1 kananmuna

Täyte
500g luumuja
1,5 dl fariinisokeria
4 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Tomusokeria

Sekoita taikinan jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää joukkoon kylmä, pikottu voi. Sekoita seos murumaiseksi, ja lisää lopuksi kananmuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita puoleksi tunniksi-tunniksi jääkaappiin, jotta taikina on helpompi käsitellä.

Täytettä varten pese luumut, poista kivet ja siivuta ne. Lisää luumujen joukkoon fariinisokeri, vaniljasokeri, kaneli ja perunajauho ja sekoita hyvin.

Ota viilentynyt taikina jääkaapista ja jaa kahteen osaan. Kaulitse taikina sen kokoiseksi, että se riittää n. 22cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voitele piirakkavuoka. Nosta kaulittu taikinalevy kaulimen avulla vuoan päälle, painele pohjalle ja reunoille ja leikkaa ylimääräiset reunojen yli jääneet taikinat pois. Kaada pohjan päälle täyte tasaisesti. 

Kauli taikinan toinen puolikas hieman piirakkavuokaa isommaksi levyksi ja nosta se piirakan täytteen päälle. Leikkaa taas yli menneet taikinat pois. Nipistä taikinoiden reunat kiinni toisiinsa. Tee yli jääneistä taikinan palasista koristeita piirakan päälle, esimerkiksi sydämiä tai syksyn lehtiä.

Voitele piirakka halutessasi keltuaisella. 

Paista 175 asteessa n. 40minuutin ajan. Anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoile hieman lämpimänä esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Mukavaa ja kaunista syksyä kaikille!

LuumupiirakkaLuumupiirakka

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.