Varhaiskaali-kesäkurpitsapaistos

Varhaiskaali ja kaikki muukin vihreä on nyt parhaimmillaan, joten päätin jakaa teillekin meidän kesäsuosikiksi nousseen helpon ja herkullisen ohjeen varhaiskaalista ja kesäkurpitsasta, jonka kylkeen sopii erinomaisesti focaccia-leipä!
Varhaiskaali-kesäkurpitsapaistos (noin neljälle)
Pieni varhaiskaali tai puolikas isommasta
Kesäkurpitsa
Sipuli
Mustapippuria
Suolaa
Paistamiseen voita
Halutessasi voit lisätä joukkoon myös esimerkiksi parmankinkkua tai pekonia
Pese kaali ja kesäkurpitsa.
Silppua kaali ja vetele esimerkiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta pitkiä suikaleita. Silppua sipuli. Sulata voi pannulla ja laita kasvikset pannulle. Paista, kunnes ne pehmenevät ja hieman saavat väriä. mausta suolalla ja pippurilla.
Salaattijuusto-tomaatti-focaccia
4 dl vettä
1 dl Myllyn Paras Kauralesettä
7 dl Myllyn Paras Puolikarkeita vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
2 tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
Päälle salaattijuustokuutioita ja puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola, lisää kauralese. Lisää kuivahiiva vehnäjauhoihin ja sekoita desilitra kerrallaan jauhoja joukkoon. Kun jauhoista on noin 2/3 lisätty, laita joukkoon oliiviöljy ja alusta loput jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
Kaada kohonnut taikina leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota vielä liinan alla 20-30min. Painele focaccian päälle salaattijuustokuutioita sekä puolitettuja kirsikkatomaatteja ja paista 225 asteessa noin 25-30 minuuttia hieman uunin tehosta riippuen.
Nauti varhaiskaali-kesäkurpitsapaistosta focaccian kanssa, toimii erinomaisesti kevyempänä lounaana tai kesäillan iltapalana. Ihanaa kesän jatkoa kaikille!
Kommentteja ja keskustelua