Syksyn herkullinen tattipasta on hyvin perinteinen tattiruoka. Se on kermainen, ja maustetaan mustapippurilla, suolalla sekä täydellisesti tattien makuun sopivalla salvialla. Tattien omaa makua ei ole tarkoitus jyrätä liiallisella maustamisella. Salvia on voimakkaan makuinen yrtti, joten jo muutama lehti antaa kastikkeelle riittävästi makua. Tässä kermaisessa tattipastassa maistuu ihanasti syksyisen metsän tattisato.

Kuvan annoksessa on käytetty Myllyn Paras Spagettia, mutta reseptissä voi käyttää erinomaisesti myös tummempaa täysjyvädurumvehnästä valmistettua runsaskuituista Sportti Täysjyväspagettia

Ainekset 2-3 annosta

2
l
vettä
1
tl
suolaa
Tattikastike
n. 200
g
herkkutatteja
1
pieni sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
n. 3
dl
ruokakermaa
tuoretta salviaa
mustapippuria
suolaa

Ohje

  1. Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää veden joukkoon suola ja valitsemasi spagetti. Paina spagetteja varovasti niin, että saat ne kokonaan veden alle. Käytä apuna esimerkiksi haarukkaa tai lastaa. Anna spagettien kiehua, välillä muutaman kerran sekoittaen. Katso tarkempi keittoaika käyttämäsi pastan paketista.
  2. Pilko tai siivuta siistityt tatit. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Laita voi paistinpannulle ja kuumenna pannu kuumaksi. Lisää ensin esivalmistellut tatit, ja paista niitä hetki. 
  4. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit sienten kanssa pannulla. 
  5. Kaada joukkoon kerma ja lisää muutama salvian lehti kastikkeen joukkoon. 
  6. Mausta tattikastike rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua hiljalleen muutamien minuuttien ajan, välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa hieman kermaa joukkoon.
  7. Kaada kypsät spagetit siivilään, jotta saat valutettua veden pois.
  8. Lisää spagetit kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria.
  9. Jaa ruoka 2-3 lautaselle. Tarjoile heti.

VINKKI! Voit tarjoilla annokset raastetun parmesan-juustoraasteen sekä hienonnetun rosepippurin kanssa. Viimeistele annokset vielä tuoreilla salvialla ja esimerkiksi puolukoilla.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.