Skip to main content
Etusivu
  • Reseptit
    • Kolumni 1
      • Reseptihaku
      • Ruokateemat
        • Isänpäivä
        • Juhlat
        • Luonnonyrtti
        • Pääsiäinen
        • Vappujuhla
        • Äitienpäivä
        • Juhannus
        • Mustikkapiirakkapäivä 6.8
      • Parasta arjessa
        • Kauppakassi - Kala
        • Kauppakassi - Kasvis
        • Kauppakassi - jauheliha
        • Kauppakassi - kana
        • Keittiön perusvälineet ja kattaus
      • Someleipurit
      • Kilpailut
    • Kolumni 2
      • Pääruoat
        • Kastikkeet
        • Keitot
        • Laatikot ja paistokset
        • Munakkaat ja frittatat
        • Padat
        • Pastat
        • Pihvit ja pyörykät
        • Pizzat
        • Risotot ja ohratot
        • Salaatit
        • Tortillat ja pitaleivät
        • Valmistusvinkit
        • Wokit ja kasarit
      • Välipalat ja jälkiruoat
        • Smoothiet, välipalajuomat ja pirtelöt
        • Hyytelöt ja vanukkaat
        • Jälkiruokasalaatit
        • Jogurtit, rahkat ja kiisselit
        • Letut ja pannarit
        • Muita jälkiruokia ja välipaloja
        • Myslit, patukat ja hiutaleherkut
        • Paistokset
        • Riisi- ja suurimojälkiruoat
        • Vaahdot, jäätelöt ja jäädykkeet
      • Puurot
        • Manna- ja vispipuurot
        • Mikropuurot
        • Peruspuurot
        • Tuorepuurot
        • Uunipuurot
        • Vaihtelua puuroihin
      • Suolaiset leivonnaiset
        • Leipäkoneleivät
        • Leivät ja sämpylät
        • Muut suolaiset leivonnaiset
        • Pikkusuolaiset
        • Rieskat ja teeleivät
        • Suolaiset keksit
        • Suolaiset muffinit
        • Suolaiset piirakat
        • Voileipäkakut
      • Makeat leivonnaiset
        • Kääretortut
        • Kuivakakut
        • Leivokset ja browniet
        • Muffinit ja kuppikakut
        • Muut makeat leivonnaiset
        • Piirakat ja tortut
        • Pikkuleivät, keksit ja piparit
        • Pullat ja wienerit
        • Täytekakut
    • Kolumni 3
      • Hyvää yhdelle
      • Hyvää kahdelle
      • Hyvää perheelle
      • Ruokaharrastajat
  • Inspiroidu
    • Feta
    • Filotaikina
    • Halloween
    • Herukat
    • Isänpäivä
    • Jouluherkkuja lahjaksi
    • Juhannus
    • Juhlat
    • Kalat
    • Kurpitsa
    • Laskiainen
    • Letut- ja vohvelit
    • Mansikka
    • Mustikkapiirakkapäivä 6.8
    • Omena
    • Parsa
    • Pasta
    • Perinneruoat
    • Pikkujoulut
    • Pizza
    • Porkkana
    • Pääsiäinen
    • Raparperi
    • Texmex
    • Tomaatti
    • Valmistujaiset
    • Vappu
    • Vegaani
    • Voileipäkakut
    • Ystävänpäivä
    • Äitienpäivä
    • Mustikka
    • Vadelma
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
      • Avainlippu
    • Jauhot
    • Hiutaleet ja leseet
    • Makaronit, pastat ja lasagnelevyt
    • Mannasuurimot
    • Ohrasuurimot ja riisit
    • Pakastetaikinat
    • Pakasteleivonnaiset
    • Texmex
  • Ruokablogi
    • Bloggaajilta
    • Arja Elina Leipoo & Kokkaa
    • Pulla-tyttö
    • Parhaat neuvot
    • Parasta keittiöstä
    • Trattoria da Erminio
    • Tarjottimella
  • Kuluttajaneuvonta
  • Yritys
    • Tiedotteet
    • Yhteystiedot
      • Myllyn Parhaan yhteystiedot
      • Myynti
      • Kuluttajaneuvonta
      • Ostot
      • Markkinointi
      • Kunnossapito ja kehitystoiminta
      • Tuotanto
      • Taloushallinto
    • Historia
    • Vastuullisuus
      • Tuotteiden laatutavoitteet ja turvallisuus
      • Raaka-aineet ja kotimaisuus
      • Energia
      • Logistiikka
      • Pakkausmateriaalit
      • Kierrätys ja jätteiden käsittely
      • Työntekijät
      • Oiva
      • Sertifikaatit
    • Viljan osto
      • Viljapassi
      • Laatuvaatimukset ja hinnoitteluperusteet
      • Tarjoa viljaa
      • Perushinnat
      • Sopimusviljely
    • Avoimet työpaikat
  • Resepti­klubi
  • Food Service
Bloggaajilta
- 2.1.2023

Suolaiset muffinssit

Kasvis-fetamuffinsit

Herkulliset suolaiset muffinssit maistuvat kahvipöydässä tai välipalana. Ne on myös helppoja ottaa mukaan vaikka retkelle. Näissä muffinsseissa on käytetty jauhoina vehnäjauhojen kanssa Myllyn Paras Emännän Täysjyväkaurajauhoja, jotka tuovat mukavaa kauraisuutta muffinsseihin.

Voit valmistaa tällä reseptillä noin 11 pienempää muffinssia tai 8 suurempaa, riippuen käyttämistäsi muffinssivuoista.

Voit valmistaa muffinssien päälle tuorejuustosta ja pienestä kermatilkasta kuorrutteen. Se ei kuitenkaan ole pakollinen, sillä nämä maistuvat ihan sellaisenaankin. Varsinkin retkelle mukaan otetut muffinssit on varmasti helpompia syödä ilman kuorrutetta. Katso alta resepti ja kokeile näitä suolaisia herkkuja vaikka retkievääksi.

Kasvis-fetamuffinssit

8-11 kpl

2 ½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1 ½ dl Myllyn Paras Emännän Täysjyväkaurajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
100 g kesäkurpitsaa
70 g porkkanaa
100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
½ dl ruokaöljyä
noin 1-2 rkl ruohosipulia

Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin ½ dl vispikermaa

Sekoita vehnäjauho, täysjyväkaurajauho, leivinjauheja mausteet keskenään.

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Raasta myös kesäkurpitsa. Sen voit raastaa hieman suuremmalla terällä. Murskaa fetajuusto. Sekoita nämä kuivien aineiden joukkoon.

Sekoita toisessa kulhossa kanamuna, maito ja öljy. Lisää ne edellisiin. Hienonna vielä ruohosipuli ja sekoita taikina.

Kun taikina on hyvin sekoitettu, jaa se muffinssipellin koloihin. Laita muffinssipellin koloihin ensin palat leivinpaperia tai paperiset muffinssivuoat, ja lusikoi sen jälkeen taikina koloihin.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä.

Voit tehdä muffinssien päälle tuorejuustosta ja pienestä kermatilkasta kuorrutteen vatkaamalla ainekset keskenään ihan lusikalla tai haarukalla. Lisäile kermaa sen verran, että tuorejuusto hieman notkistuu, mutta kuorrute pysyy kuitenkin pursotettavana. Kuorrutteen voi lusikoida tai pursottaa suoraan muffinssien päälle.

Voit vielä lopuksi ripotella hieman hienonnettua ruohosipulia kuorrutteen päälle

Aamiainen, väli- tai iltapala
Myllytuotteet
Suolainen leivonnainen

Bloggaajana Parasta keittiöstä

Taru Vihavainen, Pullahiiri
Blogia kirjoittaa pitkän linjan leivontabloggaaja ja elintarvikealan yrittäjä Taru Vihavainen.
Katso kaikki kirjoitukset

Tutustu myös näihin

Bataatti-suklaakakku
Bloggaajilta
Helppo bataatti-suklaakakku
Parasta keittiöstä
Vaaleanpunaiset mansikkaleivonnaiset
Bloggaajilta
Vaaleanpunaiset mansikkaleivokset
Parasta keittiöstä
R

Katso kuvat

  • Kasvis-fetamuffinsit vuoassa
    Kasvis-fetamuffinssit vuoassa
  • Kasvis-fetamuffinssit vuoassa
    Valmis kasvis-fetamuffinssi kuorrutteella

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.
Näytä lisää kommentteja (-1)

Ajankohtaista ja puheenaiheita

R
R
Etusivu

Footer

  • Tällä sivustolla
    • Reseptit
    • Tuotteet
    • Ruokablogi
    • Kuluttajaneuvonta
    • Yritys
    • Kuvapankki
  • Löydä resepti
    • Reseptihaku
    • Pääruoat
    • Välipalat ja jälkiruoat
    • Makeat leivonnaiset
    • Suolaiset leivonnaiset
    • Puurot
  • Löydä meidät
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
    • Twitter
    • LinkedIn
    • Pinterest
  • Tuotteet
    • Jauhot
    • Hiutaleet ja leseet
    • Makaronit, pastat ja lasagnelevyt
    • Mannasuurimot
    • Ohrasuurimot ja riisit
    • Pakastetaikinat
    • Pakasteleivonnaiset
    • Texmex

Bottom Footer

  • Yhteystiedot
  • Kuluttajaneuvonta
  • Yksityisyydensuoja
  • Oiva-raportti
  • Evästeasetukset
Food Service