Nachopelti Kaura Tortilla Chipseistä

Nachopelti Kaura Tortilla Chipseistä

Saatuani käsiini Myllyn Paras kaura tortilla chips -uutuustuotteen tiesin heti, että on vain kaksi tapaa testata tuotteen toimivuus. Ensimmäinen tapa on avata pussi ja katsoa kuinka nopeasti se on tyhjä ja toinen on valmistaa koko perheen yhteinen suosikki, eli nachopelti. Pussin tyhjenemistahdin perusteella tuotteen voisi luokitella priimaksi ja nachopellissäkin chipsit keräsivät kiitosta.

Oma nachopelti-reseptini on muokkautunut vähitellen vuosien varrella yhdistelmäksi yksinkertaisia komponentteja ja autenttisuuteen pyrkiviä meksikolaisia makuja. Nachopelti ei mielestäni yleensä kaipaa lihaa, mutta mukaan voi toki omien mieltymysten mukaan paistaa esimerkiksi kanaa tai jauhelihaa. Makuelämyksen takaamiseksi valmistan juustokastikkeen, salsan ja creman aina itse, mutta ne voi halutessaan korvata laadukkailla valmistuotteillakin.

Nachopelti ala Erminio - noin 4-5 hengelle

2 pussia Myllyn Paras Kaura Tortilla Chipsejä
2 prk mustapapuja
juustokastike Cheddarista
200 g juustoraastetta
2 limeä lohkoiksi leikattuna
tuoretta korianteria

Lisäksi:

Pico de gallo -tuoresalsa
meksikolainen crema

Itsetehty juustokastike cheddarista

0,5 l maitoa
250 g Cheddar-juustoa palana
1 rkl maissitärkkelystä

Raasta cheddar ja sekoita maissitärkkelystä raasteeseen.
Siirrä raastamasi juusto kasariin ja lisää maito. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoittele, kunnes juusto sulaa ja kastike paksuuntuu. Ota kattila levyltä ja anna juustokastikkeen jäähtyä hetki ennen nachopellin kasaamista. Kastikkeesta voi tehdä maustetumpaa sekoittamalla valmistusvaiheessa mukaan pilkottua jalapenoa.

Pico de gallo -tuoresalsa

10 miniluumutomaattia
1 tlk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1/2 punasipuli
1 chili
1 valkosipulin kynsi
1 limen mehu
2 tl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl punaviinietikkaa
tuoretta korianteria

Kuori ja pilko sipulit. Huuhtele ja puolita luumutomaatit. Valuta purkkitomaateista ylimääräinen neste. Halkaise chili ja poista siemenet, jos haluat miedompaa salsaa. Lisää chilin määrää, jos haluat erityisen tulista salsaa.
Helpoiten salsa valmistuu latomalla sipulit, tomaatit, chili, limen mehu ja reilusti korianteria blenderiin ja ajamalla se sykäystoiminnolla suhteellisen tasaiseksi. Mausta salsa sokerilla, suolalla ja punaviinietikalla. Salsan maku kehittyy, kun sen antaa maustua jääkaapissa 1-2 tuntia. Ennen tarjoilua lisää vielä toinen annos silputtua korianteria.
Salsan voi valmistaa myös sauvasekoittimella tai pilkkomalla ainekset hyvin pieneksi ja sekoittamalla lusikalla.

Meksikolainen crema

2 prk ranskankermaa
1 rkl limen mehua
n. 0,5 tl suolaa
n. 0,5 tl sokeria

Sekoita ainekset, mausta, maista ja mausta lisää. Anna maustua jääkaapissa.

Nachopellin kokoaminen

Valuta ja huuhtele mustapavut.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Peitä uuipelti leivinpaperilla ja levitä reilu pussillinen Myllyn Paras kaura tortilla chipsejä pellille niin, että keskelle jää tyhjä tila salsa- ja cremakulhoja varten.
Levitä puolet mustapavuista chipsien päälle. Tee sama juustokastikkeelle. Jatka toisella kerroksella chipsejä, papuja ja kastiketta. Viimeistele kerroksella juustoraastetta.
Aseta pelti uunin keskitasolle ja paahda nachopeltiä noin 7-8 minuuttia. Ota pelti uunista, kun juustot kuplivat ja ennen kuin chipsit alkavat tummua.
Viimeistele nachopelti limelohkoilla, korianterilla ja asettelemalla salsa- ja cremakulhot pellin keskelle.

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.