Grillistä - Kanaa paillard ja rucola-tomaattisalaattia

Grillistä – Kanaa paillard ja rucola-tomaattisalaattia

Kanaa paillard, eli ohueksi nuijittu kananrinta yhdistettynä rucolasta ja tomaatista sekoitettuun salaattiin on suomalaiseen grillikesään sopiva kevyt italialainen klassikko. Joskus pelkästään kanasalaatiksikin kutsuttu ruoka on yksinkertainen ja nopea valmistaa. Entistä ruokaisamman annoksesta saa valmistamalla mukaan italialaisittain maustetun lisäkkeen Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouheesta.

Kanaa paillard

4 annosta
2 reilunkokoista luutonta kananrintaa
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä

Leikkaa kananrinnat halki terävällä veitsellä.

Nuiji jokainen rintafileen puolikas vuorotellen 0,5 cm paksuiseksi leikkeeksi. Kätevimmin nuijiminen onnistuu asettamalla leike muovipussin sisään tai kelmujen väliin. Käytä nuijimiseen sileää lihanuijaa , raskasta paistinpannua tai vaikka kaulinta.

Kuumenna grilli ja grillaa leikkeet kypsäksi, noin 2-3 minuuttia per puoli. Puhdista ja öljyä grillin kuuma ritilä huolellisesti ennen kuin laitat kanat grilliin, jotta kana ei tartu kiinni ritilään ja saat lihaan kauniit raidat. Valmista rucolasalaatti ja kaura-härkäpapurouhe-lisäke ennen kuin aloitat grillauksen.

Rucola-tomaattisalaatti

1-2 ruukkua rucolaa
n. 20 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
sormisuolaa
vinegretteä

Huuhtele ja leikkaa tomaatit puoliksi. Sekoita tomaatteihin pari ripausta sormisuolaa. Suola korostaa tomaatin makua.

Huuhtele ja kuivaa rucolanlehdet.

Kippaa rucolanlehdet isoon kulhoon. Lisää tomaatit rucolanlehtien päälle ja sekoita pikaisesti pyöräyttämällä kulhoa pari kertaa.

Mausta salaatti vinegretellä.

Perusvinegrette

2 tl Dijon sinappia
2-3 rkl vettä
3 rkl valkoviinietikkaa
2 dl extra-neitsyt oliiviöljyä
1 silputtu valkosipulinkynsi
sormisuolaa ja pippuria myllystä

Mittaa ainekset suolaa ja pippuria lukuunottamatta tiiviiseen pulloon tai purkkiin. Ravista voimakkaasti, kunnes ainekset liukenevat toisiinsa. Mausta suolalla ja pippurilla. Säilytä vinegrette viileässä, tiiviisti suljettuna.

Italialaisittain maustettu kaura-härkäpapulisäke

2,5 dl Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouhe
1,5 l vettä
1 tl suolaa
2,5 rkl hyvälaatuista extra-neitsyt oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
tuoretta persiljaa
sormisuolaa

Keitä kaura-härkäpapurouhe paketin ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa väljässä vedessä.

Kaura-härkäpapurouheen kypsyessä kuori valkosipulinkynsi ja rusauta kynsi rikki painamalla sitä leikkulautaa vasten niin, että kynsi halkeaa osittain.

Mittaa pannulle oliiviöljy, lisää ripaus sormisuolaa ja valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljyä hitaasti keskilämmöllä ja liikuttele samalla valkosipulinkynttä pannulla painamalla kynttä lastalla pannua vasten. Poimi valkosipulinkynsi pannulta, kun kynsi alkaa tiristä ja pannusta nousee voimakas valkosipulin tuoksu. Käännä levy kiinni, silppua ja sekoita öljyyn pienehkö nipppu persiljaa.

Valuta kaura-härkäpapurouhe ja kippaa se takaisin kattilaan. Laita kattila puoleksi minuutiksi takaisin levylle, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Kaada rouhe kulhoon ja sekoita rouhe irtonaiseksi haarukalla.

Valuta kuuma öljy rouheen joukkoon ja sekoita. Tarjoa lisuke kuumana tai täysin jäähtyneenä.

Annoksen koostaminen

Nosta kuuma kanaleike grillistä suoraan lautaselle. Asettele leikkeen päälle reilu keko rucola-tomaattisalaattia ja viereen kaura-härkäpapulisäkettä. Tarjoile heti.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.