Parhaat reseptit joulun taikinoista

Tortut ja piparit

Piparkakkujen eli pipareiden leipominen ja koristelu on hauskaa puuhaa, johon koko perhe voi osallistua. Inkivääriä, kanelia, neilikkaa – piparkakuissa maistuvat perinteiset joulun mausteet. Moni muistaa lapsuudestaan pimenevät illat, jolloin kokoonnuttiin koko perheen voimin keittiön pöydän äärelle pipareiden leivontatalkoisiin. Oli sydämien muotoisia muotteja ja ihanan valkoista kuorrutetta, jota pursoteltiin kauniiksi kuvioiksi pipareiden pinnalle. Piparkakkutaikina tuoksui vastustamattomalta – taidettiinpa sitä maistella vähän raakanakin.

Torttutaikinasta on moneksi ja joulutorttujen lisäksi taikina taipuu moniin suolaisiin ja makeisiin herkkuihin. Joulutorttu on kuitenkin suomalaisen joulupöydän vakiovieras ja se on helppo valmistaa. Tarvitset leivontaan vain laktoosittomia Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä, paistonkestävää luumuhilloa- tai marmeladia ja tomusokeria. Joulutorttujen taittelu on myös hauskaa näpertelyä. Torttutaikinalevyt leikataan neliöiksi ja neliöiden kulmiin tehdään vinot kohti tortun keskustaa (puoliväliin). Joka toinen kulma nostetaan ylös ja painetaan alas keskelle kostutetuin sormin. Jos haluat kokeilla tähtimuodon sijasta vaikkapa kukkaa, katso tarkemmat taitteluohjeet. Tortun viimeistelee hillo- tai marmeladinokare, joka asetellaan tortun keskelle.

Kokeilunhaluisilla torttutuunailijoilla on rajanaan vain mielikuvitus!

Löydä helposti oma joulun hittireseptisi ja tutustu uusimpiin piparitaikina- sekä torttutaikinaresepteihin täältä

Tuote:

Tänä vuonna teen erilaisia "torttuja".Laitan luumuhillon tilalle persimonia,jonka olen "silpunnut" todella pieniksi kuutioiksi.Persimonin päälle laitan sinihomejuustoa.- Nämä voi tarjoilla jokaiselle,on diabetes tms. sairaus.EN VOITELE Myllyn Paras torttutaikinaa,koska haluan "tortuistani" lehteviä.EN myöskään tee tavallisen tortun mallisia,teen isohkolla piparimuotilla ja keskellä laitan em. täytteet.Olen varsinainen kokeilija,aina uudet kujeet mielessä...

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.