Yrttiset Sämpyläsolmut

1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
25-30 kpl
5 | dl | omenatuoremehua |
50 | g | hiivaa |
2 | rkl | hunajaa |
½-1 | rkl | basilikaa |
½-1 | rkl | rakuunaa |
½-1 | rkl | kirveliä |
2 | tl | yrttisuolaa |
3 | dl | Myllyn Paras Ruishiutaleita |
2 | dl | omenaraastetta |
½ | dl | öljyä |
n.14 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
Valmistusohje
Lämmitä omenatuoremehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää hunaja, yrttimausteet, hiutaleet, omenaraaste, öljy ja jauhot ja alusta hyväksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta n. 20 cm:n pituisia nauhoja ja solmi ne yksinkertaisiksi solmuiksi uunipellille kohoamaan. Voitele hyvin kohonneet solmut omenatuoremehulla ja paista yrttisolmuja 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.
Kommentoi reseptiä