Wokkipossua hedelmäisessä kastikkeessa

Myllyn Paras
4:lle
400gporsaan ulkofileetä tai nopeasti kypsyvää porsaan suikalelihaa
3rklrypsiöljyä
pala tuoretta inkivääriä
2valkosipulinkynttä
4-6luumua
1hapahko omena
1purjo
2porkkanaa
½-1kiinankaali
3-4dlmungpavunituja
2-4rklsoijakastiketta
ripaus suolaa
½-1rklsokeria
½-2dlkanalientä
3dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
8dlvettä

Valmistusohje

Leikkaa ulkofilee ohuiksi viipaleiksi ja ne edelleen
suikaleiksi. Anna lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Silppua inkivääri ja
valkosipulit. Leikkaa luumut ohuiksi suikaleiksi kivi poistaen ja omena
kuutioiksi keskusta poistaen. Puolita purjo, huuhdo ja leikkaa 5-8 cm:n
pätkiksi. Leikkaa pätkät suikaleiksi pitkittäin. Suikaloi tai raasta porkkanat,
leikkaa kiinankaali ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja valuta mungpavunidut.

Ota muut raaka-aineet esille ja laita riisi kiehumaan
(kypsymisaika 10-15 min.).

Valmista ruoka ulkona muurinpohjapannulla tai sisällä
wokissa tai paistokasarissa. Kuumenna öljy, lisää inkivääri ja valkosipulit, pyöräytä
hetki ja lisää luumut ja omena. Wokkaa hetken aikaa ja lisää lihasuikaleet.
Muurinpohjapannulla voit lisätä koko satsin kerrallaan, liedellä kypsennettäessä
lihat on hyvä paistaa kahdessa erässä, nostaa lautaselle odottamaan ja wokata
kasvikset erikseen.

Kun lihat ovat saaneet väriä lisää porkkana- ja
purjosuikaleet, sekoita ahkerasti kahdella lastalla nostaen ja lisää hetken
kuluttua kiinankaalisuikaleet. Lisää mungpavunidut, kun muut raaka-aineet ovat
lähes kypsiä. Mausta soijakastikkeella ja sokerilla sekä tarvittaessa suolalla.
Kaada kanaliemi joukkoon, anna porista hetken aikaa ja makujen tasaantua.
Tarkista maku. Jos jääkaapissa on esim. luumukastiketta tai chutneytä, voit
lisätä niitä joukkoon antamaan lisä makua.

Ruoka valmistuu nopeasti kuumalla muurinpohjapannulla,
wokissa tämän kokoisen annoksen valmistus kestää pidempään, 2 hengen annos sen
sijaan kypsyy kohtalaisen nopeasti.

Jos käytät normaalia porsaan suikalelihaa, hauduta sitä
miedolla lämmöllä erikseen puolisen tuntia ja yhdistä lopuksi wokatut
kasvikset.

Tarjoa ruoka riisin kanssa.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)