Vohvelit pullataikinasta

Vohvelit pullataikinasta
20 min, josta valmisteluaika 5 min

Kesän paras herkku on tuore pulla vohveliraudassa paistettuna.

Pidä Pyöreää Pullataikinaa pakastimessa, niin saat leivottua muutaman pullavohvelin kätevästi. Herkun kruunaavat kermavaahto ja mansikat, myös rahka tai jäätelö sopivat.

Pullan paistaminen vohveliraudassa on energiataloudellinen tapa, sillä uunia ei tarvitse kuumentaa.

3 isoa pullavohvelia
1pktMyllyn Paras Pyöreä Pullataikinaa (400 g)
2rklvoita tai margariinia
Lisäksi:
1dlvispikermaa, vaniljarahkaa tai -jäätelöä
hilloa
3dlmansikoita tai mustikoita

Valmistusohje

  1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Voit ottaa taikinan myös jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi aamulla tai edellisenä päivänä. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Levitä pyöreä taikina käsillä painellen vähän isommaksi ja muotoile siitä 3 vohvelirautaasi sopivaa pullalevyä.

  3. Kuumenna vohvelirauta, aseta lämpö laitteen keskilämmölle.

  4. Sivele rauta voilla tai margariinilla.

  5. Asettele aina yksi pullalevy kerrallaan paistumaan, paista noin 3–5 minuuttia – aikaan vaikuttaa vohveliraudan teho. Tarkkaile, ettei rauta ole liian kuuma tai liian miedolla lämmöllä, ja että rauta sulkeutuu kunnolla.

  6. Tarjoile lämmin, juuri paistettu rapea pulla sellaisenaan tai halutessasi vaahdota pullavohvelin päälle kermaa, tai tarjoile vaniljarahkaa sekä hilloa ja marjoja pullavohvelin päällä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)