Viikuna-kaurapuuro

Viikuna-kaurapuuro
  • Kaurahiutaleet valmistetaan kauranjyvistä, jotka esikypsytetään, leikataan ja litistetään hiutaleiksi.
  • Kauralese valmistetaan kauranytimen uloimmista kuorikerroksista höyryttämällä kauranytimet ja erottamalla niistä lese.
  • Lese on rakenteeltaan rouheista ja pehmeää.
  • Kaura sisältää paljon valkuaisaineita, kivennäisaineita, vitamiineja ja ennen kaikkea liukoista kuitua (betaglukaania).
2-3:lle
6dlvettä
100gviikunoita pilkottuna (7-8 kpl)
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tlsuolaa)

Valmistusohje

Mittaa kylmä vesi ja viikunapalat kattilaan, anna kiehahtaa hetken. Lisää hiutaleet ja leseet, sekoita ja anna kiehua 5 min.

Anna puuron hauta vielä hetki. Sekoita välillä. Tämä puuro on hyvää myös kylmänä maidon kanssa.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella puuroa myös omenasoseesta, lisää tällöin n. 2 dl omenasosetta viikunoiden tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)