Viikuna-kaurapuuro

Viikuna-kaurapuuro

Kaurahiutaleet valmistetaan kauranjyvistä, jotka esikypsytetään, leikataan ja litistetään hiutaleiksi. Kauralese valmistetaan kauranytimen uloimmista kuorikerroksista höyryttämällä kauranytimet ja erottamalla niistä lese. Lese on rakenteeltaan rouheista ja pehmeää. Kaura sisältää paljon valkuaisaineita, kivennäisaineita, vitamiineja ja ennen kaikkea liukoista kuitua (betaglukaania).

2-3:lle
6dlvettä
100gviikunoita pilkottuna (7-8 kpl)
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tlsuolaa)

Valmistusohje

Mittaa kylmä vesi ja viikunapalat kattilaan, anna kiehahtaa hetken. Lisää hiutaleet ja leseet, sekoita ja anna kiehua 5 min. Anna puuron hauta vielä hetki. Sekoita välillä. Tämä puuro on hyvää myös kylmänä maidon kanssa.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella puuroa myös omenasoseesta, lisää tällöin n. 2 dl omenasosetta viikunoiden tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)