Ainekset annosta

1
dl
sokeria
1
ps
pakastevadelmia
1
prk
vadelmahilloa
perunajauhoja tai maissitärkkelystä

Ohje

  1. Sulata pakastevadelmat ja valut ylimääräinen neste pois. Laita kulhoon ja sekoita teelusikallinen perunajauhoja sekaan sitomaan ylimääräistä nestettä. Murskaa hieman lusikan kuperalla puolella.

  2. Leikkaa lehtitaikina viiteen osaan.  Ripottele sokeria pöydälle ja kaulitse lehtitaikina sokerin päällä  20-25 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Käännä taikina ympäri, niin, että sokeria on molemmin puolin.  Levytä ohut kerros vadelmahilloa levylle ja sen jälkeen ripottele päälle hieman tuorevadelmasurvosta.  Taita molemmat sivut pituussuunnassa siten, että ne kohtaavat keskellä. Käännä vielä kerran pituussuunnassa päällekkäin. Laita pötkö hetkeksi pakastimeen odottamaan leikkausta, noin 15 min, mikäli taikina tuntuu yhtään pehmeältä.

  3. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1-1,5 cm paksuja viipaleita. Nosta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin ja litistä hieman päältäpäin.

  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaaleansurkea ja pinnassa oleva sokeri on hieman karamellisoitunut.

 

Resepti:
Madame Millefeuille

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.