Valkosuklaa-Jasmiinirisotto

Valkosuklaa-Jasmiinirisotto
35 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Valkosuklainen risotto on pikkujoulunaikaan hieman erilainen jälkiruoka, josta saa juhlavan näköisen luomuksen. Sopii jälkiruoaksi lämpimänä tai kylmänä.
  • Kookosmaidossa keitettyyn jasmiiniriisiin lisätään valkosuklaata.
  • Jälkiruokarisotto sopii herkutteluun heti lämpimänä hedelmien, marjojen tai marjakastikkeen kanssa, jolloin maku on parhaimmillaan.
  • Risotosta voi myös tehdä myöhemmin tarjoiltavaa kylmää jälkiruokaa muotteihin hyydyttämällä. Jos tarjoat jälkiruoan kylmänä, kaada lämmin risotto irtopohjaiseen jäädykevuokaan tai annosvuokiin.
8-10 annosta, kumottava 6 dl:n vuokaan
4dlkookosmaitoa
2dlvettä
2dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
100gvalkosuklaata
1dlkermaa
1dlkookoshiutaleita
1tlvaniljasokeria
tlsuolaa
dlsokeria
1tlpomeranssinkuorijauhetta
Lisäksi:
karpaloita, viinirypäleitä, vaahtokarkkeja
Kastike:
marjasosetta, -kastiketta tai survosta (mahd. liköörillä maustettua)

Valmistusohje

  1. Kiehauta kookosmaito ja vesi koko ajan sekoittaen pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua 10 min, kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin. Lisää valkosuklaapalat, kerma ja kookoshiutaleet. Jatka hauduttamista miedolla lämmöllä n. 5 min. Mausta. Risoton tulee olla kosteaa.

  2. Risotto sopii herkutteluun heti lämpimänä hedelmien, marjojen tai marjakastikkeen kanssa, jolloin valkosuklaan maku on parhaimmillaan. Siitä voi myös tehdä myöhemmin tarjoiltavaa kylmää jälkiruokaa muotteihin hyydyttämällä.

  3. Jos tarjoat jälkiruoan kylmänä, kaada lämmin risotto irtopohjaiseen jäädykevuokaan tai annosvuoksiin. Annoksesta tulee 6 dl hyydytettävää risottoa. Vuoraa tarvittaessa vuoat kelmulla, mikäli et pysty painamaan hyytyneitä jälkiruokia muuten vuoista ulos.

  4. Koristele risotto karpaloilla, viinirypäleillä ja vaahtokarkeilla. Kastikkeeksi sopii marjasose, -kastike tai -survos, jonka voit halutessasi maustaa liköörillä.

VINKKI: Voit käyttää myös tavallista maitoa ja jättää kookoshiutaleet pois, mikäli et pidä kookoksen mausta. Kokeile myös Basmati Riisiä tai Villiriisiseosta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)