Valkosipuliset Ruistikut

Valkosipuliset Ruistikut
  • Paista reilusti kerrallaan, sillä ruistikut säilyvät paistettuna huoneenlämmössä.
  • Helpointa on käyttää valkosipulijauhetta tai -rouhetta, mutta vahvan valkosipulisen maun saa tuoreella puristetulla valkosipulilla.
  • Katso video ruistikkujen valmistuksesta ohjeen alta.
noin 20-40 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
valkosipulimaustetta tai tuoretta puristettua valkosipulia
pippurirouhetta

Valmistusohje

Anna taikinan sulaa hieman niin, että saat kaulittua sen neliön muotoon. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä haluamasi pituisia, noin ½ cm:n levyisiä tankoja. 

Nosta tangot leivinpaperille uunipellille ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle valkosipulimaustetta tai tuoretta puristettua valkosipulia sekä rouhittua pippuria.

Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min, niin että tikut saavat hyvän värin. Ruistangot sopivat sekä sellaisenaan naposteltaviksi että keiton tai salaatin kera.

VINKKI: Voit taivutella tikut ennen paistamista kierteelle ja tehdä niistä hevosenkenkiä, kirjaimia tms. muotoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)