Paista reilusti kerrallaan, sillä ruistikut säilyvät paistettuna huoneenlämmössä.

Helpointa on käyttää valkosipulijauhetta tai -rouhetta, mutta vahvan valkosipulisen maun saa tuoreella puristetulla valkosipulilla.

Katso video ruistikkujen valmistuksesta ohjeen alta.

Ainekset noin 20-40 kpl annosta

Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
valkosipulimaustetta tai tuoretta puristettua valkosipulia
pippurirouhetta

Ohje

  1. Anna taikinan sulaa hieman niin, että saat kaulittua sen neliön muotoon. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä haluamasi pituisia, noin ½ cm:n levyisiä tankoja. 
  2. Nosta tangot leivinpaperille uunipellille ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle valkosipulimaustetta tai tuoretta puristettua valkosipulia sekä rouhittua pippuria.
  3. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min, niin että tikut saavat hyvän värin. Ruistangot sopivat sekä sellaisenaan naposteltaviksi että keiton tai salaatin kera.

VINKKI: Voit taivutella tikut ennen paistamista kierteelle ja tehdä niistä hevosenkenkiä, kirjaimia tms. muotoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.