Vaahtokarkki-suklaamousseleivokset

Vaahtokarkki-suklaamousseleivokset

Näiden jenkkityylisten leivosten päällä on karkkia ja pähkinöitä. Nämä leivokset sopivat makeasta pitäville herkkusuille. Voit käyttää vaahtokarkkien tilalla myös ranskalaisia pastilleja, jos pidät niistä enemmän!

Mikäli et halua leivoksiin karkkia, käytä raikkaita marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita tai vaikkapa kirsikoita tai hedelmäpaloja, esim. aprikoosipaloja. Hilloksi leivoksen päälle sopii muun muassa raikas karpalo- tai puolukkahillo, sitrusmarmeladi, tyrnihillo, mutta hillon voi toki jättää poiskin.

Katso video ohjeen alta, kuinka Janne Kataja ja Arja Savela valmistivat näitä leivoksia.

8 - 10 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Murotaikinaa (400 g)
Suklaamousse:
150-200gtummaa suklaata
2dlkuohu- tai vispikermaa
1-2tlvaniljasokeria
(1-2tlrommia tai likööriä)
Kostutus ja täyte:
n.1½dlmaitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
2dlraikasta marja- tai hedelmäsosetta
Koristeeksi:
runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja jaa se 8-10 osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7-9 min. Jäähdytä pohjat. Valmista suklaamoussetäyte. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halutessasi lisää vatkaamisen lopussa sekaan hieman rommia tms. mausteeksi. Kostuta leivospohjat, jaa niille raikasta marja- tai hedelmäsosetta ja pursota tai levitä päälle kauniisti runsaasti moussea sekä koristeeksi päälle vaahtokarkkeja ja pähkinöitä.

VINKKI: Voit lisätä Kauramurotaikinaan 2-3 rkl vahvaa kaakaojauhetta, jolloin saat suklaisia pohjia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Nam nam! Hyvää oli ja aion tehdä vielä uudestaankin.
NAM, HYVÄN NÄKÖISIÄ :)