Tässä paljastuu supernopea lounasruoka itselle, kun ei tarvitse tehdä ruokaa muille. Tortillamunakas valmistuu kätevästi parista kananmunasta ja pehmeästä Myllyn Paras Kauratortillasta. Kuvassa on kinkkutäytteinen tortillamunakas. Halutessasi voit korvata täytteen kinkkusuikaleet fetajuustolla ja oreganonlehdet pinaatinlehdillä.

Ainekset 1 annosta

2
isoa kananmunaa
2
rkl
maitoa tai kaurajuomaa
hiven
suolaa
hiven
hienonnettua valkopippuria
2-3
rkl
tuoreita oreganonlehtiä tai babypinaattia
n. 30
g
palvikinkku tmv. leikkelettä tai fetajuustoa
1-2
rkl
rypsiöljyä ja/tai voita
30-50
g
emmentaljuustoraastetta
3
kpl
kirsikkatomaattia tai pieni pala paprikaa

Ohje

  1. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja riko munien rakenne haarukalla, vatkaa joukkoon neste ja mausteet. Silppua oregano tai pinaatti ja nosta suurin osa silpusta munakasmassan joukkoon. Hienonna tai kuutioi kinkkuleikkele tai feta ja lisää kulhoon, sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Lisää öljyä ja/tai voita tortillalevyn kokoiselle paistinpannulle ja kuumenna. Kaada munakasseos tasaiseksi kerrokseksi melko kuumalle pannulle. Paista 1 minuutti ja ripottele sen jälkeen päälle juustoraaste tasaisesti. Paista vielä toinen minuutti ja nosta kauratortillalevy juustoraasteen päälle. Laske lieden lämpö tämän jälkeen miedoimmalle teholle. Jatka paistamista 2–3 minuuttia. Käännä koko tortillamunakas esimerkiksi lautasen, kannen tai kahden lastan avulla ja jatka paistamista hyvin miedolla lämmöllä /jälkilämmöllä vielä pari minuuttia. Säädä sen jälkeen lämpö pois.
  3. Viipaloi kirsikkatomaatit tai paprika. Ripottele ne ja loppu yrtti- tai pinaattisilppu munakkaan päälle (puolikkaalle munakasta). Käännä tortillamunakkaan toinen puolisko toisen päälle. Nosta lautaselle.
  4. Nauti tortillamunakas esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.