Paprikoista saat maistuvaa ruokaa viljaisalla täytteellä.

Eri väriset paprikat tuovat myös väriä pöytään!

 

Ainekset 6 kpl annosta

6
paprikaa
Täyte:
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
hienonnettu sipuli (tai 2 dl pakastesipulia)
200
g
ryöpättyjä tai säilykesieniä viipaleina
1
dl
kermaviiliä
2
tl
persiljaa tai basilikaa
valkopippuria
Pinnalle:
juustoraastetta

Ohje

  1. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kasvisliemikuutio ja ohrasuurimot. Anna kiehua 20 min, lisää muut aineet. Anna seoksen kiehahtaa uudelleen ja kypsyä 5-10 min. 
  2. Käytä täytteen kuorina paprikoita. Täytteen annoksesta riittää noin kuuteen (koosta riippuen) paprikaan. Leikkaa paprikoista kannet irti, poista siemenet. Täytä paprikat, ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

VINKKI: Voit käyttää sienien tilalla erilaisia vihanneksia tai jos haluat paprikoista ruokaisampia, lisää täytteeseen esim. kalaa, paistettua jauhelihaa tai tofua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.