Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja nosta parikan puolikkaat uunivuokaan leivinpaperin päälle.
Voitele paprikat öljyllä ja pehmennä uunissa 175 asteessa n. 10 min.
Pilko sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Paista jauheliha pannussa ja lisää sipulit, kesäkurpitsa, porkkanaraaste ja lihaliemi joukkoon. Mausta yrteillä, paprikajauheella ja pippurilla. Ota pois liedeltä ja anna hetki jäähtyä.
Lisää jäähtyneeseen jauhelihaseokseen smetana ja keitetty riisi.
Ota paprikat uunista ja nosta uunin lämpötilaa 225 asteeseen. Lisää täyte paprikan sisälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia niin, että juusto on sulanut kauniin väriseksi.
Oli tosi maukas ohje! Smetanan sijasta käytin vastaavaa, mutta kaurapohjaista (2dl), enkä laittanut lainkaan juustoraastetta. Jätin myös porkkanan pois, koska kaapista ei löytynyt. Sen sijaan lisäsin kesäkurpitsaa. Paistoin ensin sipulit ja kesäkurpitsan ja siirsin syrjään ja sitten vasta jauhelihan (joka oli hirveä). Lopuksi yhdistin kaikki aineet. Uunissa olivat ehkä hiukan kauemmin kuin ohjeessa.