Ainekset 4 isoa paprikaa annosta
Ohje
-
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä.
-
Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja nosta parikan puolikkaat uunivuokaan leivinpaperin päälle.
-
Voitele paprikat öljyllä ja pehmennä uunissa 175 asteessa n. 10 min.
-
Pilko sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Paista jauheliha pannussa ja lisää sipulit, kesäkurpitsa, porkkanaraaste ja lihaliemi joukkoon. Mausta yrteillä, paprikajauheella ja pippurilla. Ota pois liedeltä ja anna hetki jäähtyä.
-
Lisää jäähtyneeseen jauhelihaseokseen smetana ja keitetty riisi.
-
Ota paprikat uunista ja nosta uunin lämpötilaa 225 asteeseen. Lisää täyte paprikan sisälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia niin, että juusto on sulanut kauniin väriseksi.