Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat
40 min, josta valmisteluaika 10 min
4 isoa paprikaa
3dlMyllyn Paras Pitkäriisiä
4isoa paprikaa
1punasipuli
1valkosipulinkynsi
400gjauhelihaa
100gkesäkurpitsaa
1lihaliemikuutio
50gsmetanaa
½dlTuoreita yrttejä (oraganoa, timjamia tms.)
1tlpaprikajauhetta
1tlpippuria
öljyä
50gjuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä.

Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja nosta parikan puolikkaat uunivuokaan leivinpaperin päälle.
Voitele paprikat öljyllä ja pehmennä uunissä 175 asteessa n. 10min.

Pilko sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Paista jauheliha pannussa ja lisää sipulit, kesäkurpitsa, porkkanaraaste ja lihaliemi joukkoon. Mausta yrteillä, paprikajauheella ja pippurillla. Ota pois liedeltä ja anna hetki jäähtyä.

Lisää jäähtyneeseen jauheliha seokseen smetana ja keitetty riisi.

Ota paprikat uunista ja nosta uunin lämpötilaa 225 asteeseen. Lisää täyte paprikan sisälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia niin, että juusto on sulanut kauniin väriseksi.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)