Haettu sivustolta 29.5.2023 Tattipiirakka Tattipiirakka Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi. Anna arviosi Sulje näkymä Katsele kokkausnäkymässä Valmisteluaika 10 min Kokonaisaika 1 h 20 min kasvisruokavalio (lakto-ovo) laktoositon R
Syksyn sienisadosta saat upeita piirakoita. Kaupan pakastealtaasta löytyvät Myllyn Paras pakastetaikinat nopeuttavat valmistusta. Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen kypsennystä ja valmista sillä välin täyte Ainekset 8 annosta 1(380 g) Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 300 g herkkutatteja tai muita sieniä ½ purjosipuli 2 rkl rypsiöljyä mustapippuria myllystä ripaus suolaa Lisäksi: 2-3 dl kuohukermaa tai ruokakermaa 2 kananmunaa 150 g juustoraastetta mustapippuria myllystä ripaus suolaa tuoretta timjamia maun mukaan Ohje Anna piirakkataikinan sulaa huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia. Paloittele herkkutatit tai muut sienet pieniksi paloiksi. Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa purjosipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista sieniä ja purjosipulia, kunnes ne pehmenevät. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Levitä sieniseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Mittaa kulhoon kuohu- tai ruokakerma ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola, mustapippuria myllystä ja tuoretta timjamia riivittynä maun mukaan. Sekoita. Kaada seos sienien päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt. Tarjoa mielellään lämpimänä. Resepti: Hellapoliisi Katso kuvat
Kokeile myös näitä reseptejä Kuva Tattipasta Kuva Sieni-pekonipiirakka Kuva Samin viettelevä sienipiirakka Suolaiset piirakat: Katso kaikki reseptit
Kommentteja ja keskustelua CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse. Näytä lisää kommentteja (-1)
Kommentteja ja keskustelua