Syksyn sienisadosta saat upeita piirakoita. Kaupan pakastealtaasta löytyvät Myllyn Paras pakastetaikinat nopeuttavat valmistusta. Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen kypsennystä ja valmista sillä välin täyte

Ainekset 8 annosta

300
g
herkkutatteja tai muita sieniä
½
purjosipuli
2
rkl
rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi:
2-3
dl
kuohukermaa tai ruokakermaa
2
kananmunaa
150
g
juustoraastetta
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
tuoretta timjamia maun mukaan

Ohje

  1. Anna piirakkataikinan sulaa huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
  2. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.
  4. Paloittele herkkutatit tai muut sienet pieniksi paloiksi.
  5. Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit.
  6. Leikkaa purjosipuli ohuiksi viipaleiksi.
  7. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista sieniä ja purjosipulia, kunnes ne pehmenevät.
  8. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  9. Levitä sieniseos esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  10.  Mittaa kulhoon kuohu- tai ruokakerma sekä juustoraaste ja riko joukkoon kananmunat.
  11.  Lisää suola, mustapippuria myllystä ja tuoretta timjamia riivittynä maun mukaan. Sekoita.
  12.  Kaada seos sienien päälle.
  13.  Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.
  14.  Tarjoa mielellään lämpimänä.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.