Taikinoitu kalkkuna ja punajuuri-tatti-ohrarisotto ja rakuunapesto

Taikinoitu kalkkuna ja punajuuri-tatti-ohrarisotto ja rakuunapesto

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota
Valmisteluaika
45 min
Kokonaisaika
1 h 45 min

Ainekset 6:lle annosta

Taikinoitu kalkkuna:
1
kg
kalkkunanrintaa/kalkkunarulla
suolaa
1
rosmariinin oksa
10
kokonaista neilikkaa
tilkka öljyä
Punajuuri-tatti-ohrarisotto:
200
g
tatteja
200
g
punajuurta
1/2
dl
oliiviöljyä
3
dl
valkoviiniä
tl
savusuolaa
9
dl
vettä
30
g
jauhettua parmesaania
2
rkl
smetanaa
Rakuunapesto:
iso nippu tuoretta rakuunaa
½
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
30
g
mustaleima-emmentalia raasteena
½
dl
Myllyn Paras Kauralesettä
suolaa

Ohje

Taikinoitu kalkkuna:

  1. Ota Iso Lehtitaikina sulamaan. Suolaa kalkkuna ja pistele siihen veitsen kärjellä pieniä reikiä. Paina rosmariinia ja neilikoita reikiin ja anna maustua huoneenlämmössä ainakin kaksi tuntia. Paista fileen kaikki pinnat öljy-voisulassa pannulla. Anna jäähtyä.

  2. Kauli taikinalevy isommaksi niin, että se riittää kalkkunan ympärille.  Poista jäähtyneestä kalkkunasta mahdollinen verkko ja vuoraa koko lihapala lehtitaikinalla painellen saumat hyvin kiinni kostutetuin sormin.

  3. Pistä lihalämpömittari taikinoidun kalkkunan paksuimpaan kohtaan ja paista 170-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 70 astetta (yli tunti). Nosta pois uunista ja anna lihan tekeytyä ainakin vartin ajan. Leikkaa kauniita viipaleita vadille. 

 

Punajuuri-tatti-ohrarisotto:

  1. Kuutioi sienet ja kuoritut punajuuret ja kuullota niitä ohrasuurimoiden kanssa oliiviöljyssä. Lisää valkoviini ja mausta savusuolalla.

  2. Kuumenna toisessa kattilassa vettä ja lisäile sitä ohrarisottoon desilitra kerrallaan, kunnes ohra on kypsää (n. 35 min). Lisää joukkoon lopuksi juusto ja smetana.

 

Rakuunapesto:

  1. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja sekoita täydellä teholla sileäksi tahnaksi.

Resepti:
Sami Garam ja Arja Elina Laine

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.