Ota Iso Lehtitaikina sulamaan. Suolaa kalkkuna ja pistele siihen veitsen kärjellä pieniä reikiä. Paina rosmariinia ja neilikoita reikiin ja anna maustua huoneenlämmössä ainakin kaksi tuntia. Paista fileen kaikki pinnat öljy-voisulassa pannulla. Anna jäähtyä.
Kauli taikinalevy isommaksi niin, että se riittää kalkkunan ympärille. Poista jäähtyneestä kalkkunasta mahdollinen verkko ja vuoraa koko lihapala lehtitaikinalla painellen saumat hyvin kiinni kostutetuin sormin.
Pistä lihalämpömittari taikinoidun kalkkunan paksuimpaan kohtaan ja paista 170-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 70 astetta (yli tunti). Nosta pois uunista ja anna lihan tekeytyä ainakin vartin ajan. Leikkaa kauniita viipaleita vadille.
Punajuuri-tatti-ohrarisotto:
Kuutioi sienet ja kuoritut punajuuret ja kuullota niitä ohrasuurimoiden kanssa oliiviöljyssä. Lisää valkoviini ja mausta savusuolalla.
Kuumenna toisessa kattilassa vettä ja lisäile sitä ohrarisottoon desilitra kerrallaan, kunnes ohra on kypsää (n. 35 min). Lisää joukkoon lopuksi juusto ja smetana.
Rakuunapesto:
Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja sekoita täydellä teholla sileäksi tahnaksi.
Kommentteja ja keskustelua