Taikinoitu kalkkuna ja punajuuri-tatti-ohrarisotto ja rakuunapesto

Taikinoitu kalkkuna ja punajuuri-tatti-ohrarisotto ja rakuunapesto
6:lle
Taikinoitu kalkkuna:
1kgkalkkunanrintaa/kalkkunarulla
suolaa
1rosmariinin oksa
10kokonaista neilikkaa
tilkka öljyä
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinaa (600 g)
Punajuuri-tatti-ohrarisotto:
200gtatteja
200gpunajuurta
3dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1/2dloliiviöljyä
3dlvalkoviiniä
tlsavusuolaa
9dlvettä
30gjauhettua parmesaania
2rklsmetanaa
Rakuunapesto:
iso nippu tuoretta rakuunaa
½dlkylmäpuristettua rypsiöljyä
30gmustaleima-emmentalia raasteena
½dlMyllyn Paras Kauralesettä
suolaa

Valmistusohje

Taikinoitu kalkkuna: Ota Iso Lehtitaikina sulamaan.  Suolaa kalkkuna ja pistele siihen veitsen kärjellä pieniä reikiä. Paina rosmariinia ja neilikoita reikiin ja anna maustua huoneenlämmössä ainakin kaksi tuntia. Paista fileen kaikki pinnat öljy-voisulassa pannulla. Anna jäähtyä. Kauli taikinalevy isommaksi niin, että se riittää kalkkunan ympärille.  Poista jäähtyneestä kalkkunasta mahdollinen verkko ja vuoraa koko lihapala lehtitaikinalla painellen saumat hyvin kiinni kostutetuin sormin. Pistä lihalämpömittari taikinoidun kalkkunan paksuimpaan kohtaan ja paista 170-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 70 astetta (yli tunti). Nosta pois uunista ja anna lihan tekeytyä ainakin vartin ajan. Leikkaa kauniita viipaleita vadille.  Punajuuri-tatti-ohrarisotto: Kuutioi sienet ja kuoritut punajuuret ja kuullota niitä ohrasuurimoiden kanssa oliiviöljyssä. Lisää valkoviini ja mausta savusuolalla. Kuumenna toisessa kattilassa vettä ja lisäile sitä ohrarisottoon desi kerrallaan, kunnes ohra on kypsää (n. 35 min). Lisää joukkoon lopuksi juusto ja smetana. Rakuunapesto: Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja sekoita täydellä teholla sileäksi tahnaksi.

Resepti:
Sami Garam ja Arja Elina Laine

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)