Taateli Joulutortut

Taateli Joulutortut

Joulutortun täyte voi olla muutakin kuin luumumarmeladia.

Tee taatelista sose, jonka voit maustaa halutessasi rommilla tai punssilla.

Voit kokeilla myös muita kuivattuja hedelmiä, esim. viikunoita.

8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
n.2dlvettä
1pkttaateleita (n. 250 g)
1-2rklrommia, punssia tai rommiesanssia

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa, anna taatelien pehmetä, lisää
tarvittaessa vettä. Taateleista tulisi muodostua paksu sose, kuten torttuhillo.
Lisää halutessasi joukkoon hieman rommia tai punssia tai vastaavaa esanssia
makua antamaan.

Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun. 

Laita jokaisen tortun keskelle n. 1
ruokalusikallinen täytettä. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n.
10-15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen taateleiden tilalla
viikunoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)