• Joulutortun täyte voi olla muutakin kuin luumumarmeladia.
  • Tee taatelista sose, jonka voit maustaa halutessasi rommilla tai punssilla.
  • Voit kokeilla myös muita kuivattuja hedelmiä, esim. viikunoita.

Ainekset 8-10 kpl annosta

Täyte:
n.2
dl
vettä
1
pkt
taateleita (n. 250 g)
1-2
rkl
rommia, punssia tai rommiesanssia

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa, anna taatelien pehmetä, lisää tarvittaessa vettä. Taateleista tulisi muodostua paksu sose, kuten torttuhillo. Lisää halutessasi joukkoon hieman rommia tai punssia tai vastaavaa esanssia makua antamaan.

  2. Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun. Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 ruokalusikallinen täytettä.

  3. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen taateleiden tilalla viikunoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

4 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.