Huoneenlämpöiset ja vanhemmat kananmunat vaahtoutuvat jääkaappikylmiä ja tuoreita paremmin.

Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun.

Kakkupohjaan sopivat parhaiten Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho tai Erikoisvehnäjauho, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdossa.

Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, laimealla sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä, liköörillä saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen.

Koristele kakku samana päivänä kuin tarjoilet, niin kakun ulkonäkö on mahdollisimman kaunis!

Ainekset noin 6:lle annosta

Kakkupohja:
3
kananmunaa
dl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
n.1
tl
leivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia
Kostutus:
1½-2
dl
mansikkamehua tai säilykemangon lientä
Täyte ja päälle:
2
dl
mansikkasosetta
3
dl
mansikoita
1
tlk
säilykemangoa (n. 300 g / keskikoko)
Kermarahkaseos:
2
dl
kuohukermaa (1 tlk)
2
dl
maitorahkaa (1 tlk)
½
dl
sokeria
n.1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Valmista kakkupohja. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele pienehkö (sydämenmuotoinen) kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla.

  2. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää siihen rahka. Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä kakkulevyn päälle mansikkasosetta ja mangonviipaleita (säästä osa koristeeksi) ja sen päälle kermarahkaa.

  4. Nosta toinen levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä.

  5. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua. Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele mansikoilla ja mangoviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.