Sydän Täytekakku Mansikka-mango täytteellä

Sydän Täytekakku Mansikka-mango täytteellä

Huoneenlämpöiset ja vanhemmat kananmunat vaahtoutuvat jääkaappikylmiä ja tuoreita paremmin. Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun. Kakkupohjaan sopivat parhaiten Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho tai Erikoisvehnäjauho, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdossa. Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, laimealla sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä, liköörillä saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen. Koristele kakku samana päivänä kuin tarjoilet, niin kakun ulkonäkö on mahdollisimman kaunis!

pieneen sydänvuokaan,noin 6:lle
Kakkupohja:
3kananmunaa
dlsokeria
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1rklperunajauhoja
n.1tlleivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kostutus:
1½-2dlmansikkamehua tai säilykemangon lientä
Täyte ja päälle:
2dlmansikkasosetta
3dlmansikoita
1tlksäilykemangoa (n. 300 g / keskikoko)
Kermarahkaseos:
2dlkuohukermaa (1 tlk)
2dlmaitorahkaa (1 tlk)
½dlsokeria
n.1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Valmista kakkupohja. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää siihen rahka. Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä kakkulevyn päälle mansikkasosetta ja mangonviipaleita (säästä osa koristeeksi) ja sen päälle kermarahkaa. Nosta toinen levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua. Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele mansikoilla ja mangoviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Aattelin tehä pikkusyserin kaa äitille äitienpäiväks. Tulee varmasti hyvää. t: me vaan :)
Hyvä ja makoisa kakku. Ei sattunut olemaan pellossa mansikoita , niin laitoin lakkaa, hillona ja kokonaisena koristeeksi!
Tosi hyvääääää! tätä teen toistekin vaikkei äitienpäivää olisikaan tulossa, kiitos reseptista. Ajattelin kokeilla, kun useinmiten minulta menevät kakut tai leivokset ihan harakoille, mut NYT onnistuin kerta heitolla.
Vaihdoin mansikoiden tilalle vadelmia ja kakusta tuli mieleinen. Todella herkullinen täyte!! suosittelen reseptiä
paras tekemäni kakku
hyvä kakku
kesäinen mansikkakakku