Sydämellinen lohipasta
20 min, josta valmisteluaika 15 min
- Nopeasti hyvää ruokaa runsaskuituisesta pastasta, käytä esim. Keltainen Sydän tai Keltainen Kukka Makaronia, jossa on kuitua vähintään 6,0 g / 100 g.
- Kastike on tehty kalasta, jota tulisi syödä joka viikko.
- Erilaisin kasviksin saat väriä ja makua ruokaan.
3-4:lle
250-300 | g | Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia |
Kastike: | ||
1 | rkl | rypsiöljyä |
1 | sipuli | |
2-5 | valkosipulinkynttä | |
2 | porkkanaa suikaleina tai n. 200 g pakastekasvissuikaleita | |
musta- tai valkopippuria myllystä | ||
sitruunapippuria | ||
1 | tlk | tomaattimurskaa |
½-1 | tl | suolaa |
(ripaus sokeria) | ||
2 | dl | kalalientä (kalafondista tai -kuutiosta) |
300-400 | g | (kirjo)lohifileesuikaleita |
1 | tl | sitruunamehua |
Valmistusohje
-
Suikaloi sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä paistokasarissa. Lisää porkkanasuikaleet, pippuria, tomaattimurskaa, suolaa, (sokeria) ja kalaliemi ja anna kiehua pastan kysymisen ajan.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin.
-
Jos et käytä valmiita lohifileitä, leikkaa kala paloiksi pastan kiehuessa. Lisää kalafileesuikaleet kastikkeen joukkoon ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia. Purista päälle halutessasi vähän sitruunamehua.
-
Sekoita kastike pastan joukkoon tai tarjoa ne erikseen.
Kommentoi reseptiä