Isänpäivään valmistin lehtitaikinasta suolaisia pikkupiirakoita muffinivuokiin.

Ainekset 12 kpl annosta

2
munaa
dl
kermaa, maitoa tai kerma-vesiseosta
mustapippuria
(ripaus cayennepippuria)
1
dl
juustoraastetta
isoja muffinivuokia
Täyte 1:
pakastepinaattia
murustettua fetaa
pinjansiemeniä
Täyte 2:
savustettua kalkkunaleikkelettä
paprikakuutioita
Täyte 3:
siivu parman- tai serranokinkkua
siivu keitettyä punajuurta

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmistele täytteet mielesi mukaan tai katso mitä jääkaapista löytyy. Sekoita munat ja kerma vispilällä sekaisin ja mausta mustapippurilla sekä halutessasi cayennella. Voit käyttää suolaa, jos täytteesi eivät ole suolaisia, mutta jos käytät esim fetaa tai suolaista kinkkua/salamia, ei suolaa tarvita.

  2. Paina reilun kokoisella lasilla taikinalevystä 2 pyöreää palasta. Voit käyttää myös torttumuottia. Painele taikinaympyrä muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Toista näin kaikkien levyjen kohdalla. Kun taikina on paineltu vuokiin, lisää jokaiseen haluamaasi täytettä, voit hyvin tehdä useampaa sorttia. Esimerkiksi jos käytät parmankinkkua, asettele siivu kokonaisena vuoan pohjalle ja päälle punajuurisiivu.

  3. Täytä kaikki vuoat, jonka jälkeen ripottele vähän juustoraastetta jokaiseen ja kaada päälle muna-maitoseosta (jaa tasan vuokiin). Paista piiraita noin 15-20 minuuttia, riippuen käytätkö muffinssivuokaa (tällöin paistoaika hieman pidempi). Nauti tai tarjoa isälle!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.