Suolaiset pikapiiraat

Suolaiset pikapiiraat
40 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Isänpäivään valmistin lehtitaikinasta suolaisia pikkupiirakoita muffinivuokiin.
12 kpl
6levyä Myllyn Paras Lehtitaikinaa
2munaa
dlkermaa, maitoa tai kerma-vesiseosta
mustapippuria
(ripaus cayennepippuria)
1dljuustoraastetta
isoja muffinivuokia
Täyte 1:
pakastepinaattia
murustettua fetaa
pinjansiemeniä
Täyte 2:
savustettua kalkkunaleikkelettä
paprikakuutioita
Täyte 3:
siivu parman- tai serranokinkkua
siivu keitettyä punajuurta

Valmistusohje

Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmistele täytteet mielesi mukaan tai katso mitä jääkaapista löytyy. Sekoita munat ja kerma vispilällä sekaisin ja mausta mustapippurilla sekä halutessasi cayennella. Voit käyttää suolaa, jos täytteesi eivät ole suolaisia, mutta jos käytät esim fetaa tai suolaista kinkkua/salamia, ei suolaa tarvita.

Paina reilun kokoisella lasilla taikinalevystä 2 pyöreää palasta. Voit käyttää myös torttumuottia. Painele taikinaympyrä muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Toista näin kaikkien levyjen kohdalla. Kun taikina on paineltu vuokiin, lisää jokaiseen haluamaasi täytettä, voit hyvin tehdä useampaa sorttia. Esimerkiksi jos käytät parmankinkkua, asettele siivu kokonaisena vuoan pohjalle ja päälle punajuurisiivu.

Täytä kaikki vuoat, jonka jälkeen ripottele vähän juustoraastetta jokaiseen ja kaada päälle muna-maitoseosta (jaa tasan vuokiin). Paista piiraita noin 15-20 minuuttia, riippuen käytätkö muffinssivuokaa (tällöin paistoaika hieman pidempi). Nauti tai tarjoa isälle!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi ihana, kun ei tarvitse koko kauppaa tyhjentää saadakseen tarvittavat aineet ja voi tehdä samalla kertaa usealla eri täytteellä. Aina on sakissa eri mieltymyksellä olevia piirakan syöjiä.