Ainekset n. 10 kpl annosta

Suklaamuropohjat:
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata rouheena
Kypsälle muropohjalle:
n.1
dl
sokeroitua tyrnimehua tai aprikoositölkin lientä
n.2
dl
tyrni- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
Päälle Rommirusinapasha:
1
tlk
kuohukermaa
½-1
dl
sokeria
½-1
rkl
vaniljasokeria
tl
inkivääriä
1
tlk
maitorahkaa
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
rusinoita
1
dl
kuivattuja pieniä papaijan/mangon paloja
3
rkl
rommia
Koristeeksi:
suklaamuna-pääsiäisrakeita
sitruunamelissan lehtiä
tyrnimarjoja tai aprikoosisuikaleita

Ohje

  1. Esivalmistele rommirusinat: laita rusinat ja pienet kuivatut hedelmäpalat lasiin, jossa on rommia.
  2. Sulata taikina. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Jaa suklainen taikina 8-10 osaan ja taputtele taikinapalaset pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille.
  3. Kypsennä leivospohjia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 7-8 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
  4. Valmista Rommirusinapashatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta ja lisää rahka. Lisää seokseen mantelirouhe ja rommirusinat+hedelmäpalat liemineen.
  5. Kostuta muropohjia hieman ja levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle pasha. Mikäli leivokset tarjoillaan heti, niitä voi kostuttaa enemmän kuin mikäli niitä säilytetään täytettynä jääkaapissa. Tällöin kostutusta ei paljonkaan tarvita, sillä täyte pehmentää leivospohjaa.
  6. Koristele kauniisti pääsiäismunin ja / tai tyrnillä / aprikoosilla ja tuorein yrtein.

VINKKI: Lapsiperheille reseptiin voi käyttää suklaarusinoita rommirusinoiden tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.