Suklaiset Pashaleivokset

Suklaiset Pashaleivokset
n. 10 kpl
Suklaamuropohjat:
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
2-3tlkaakaojauhetta
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
Kypsälle muropohjalle:
n.1dlsokeroitua tyrnimehua tai aprikoositölkin lientä
n.2dltyrni- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
Päälle Rommirusinapasha:
1tlkkuohukermaa
½-1dlsokeria
½-1rklvaniljasokeria
tlinkivääriä
1tlkmaitorahkaa
1dlmantelirouhetta
1dlrusinoita
1dlkuivattuja pieniä papaijan/mangon paloja
3rklrommia
Koristeeksi:
suklaamuna-pääsiäisrakeita
sitruunamelissan lehtiä
tyrnimarjoja tai aprikoosisuikaleita

Valmistusohje

Esivalmistele rommirusinat: laita rusinat ja pienet kuivatut hedelmäpalat lasiin, jossa on rommia. Sulata murotaikina. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe. Jaa suklainen taikina 8-10 osaan ja taputtele taikinapalaset pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä leivospohjia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 7-8 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista Rommirusinapashatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta ja lisää rahka. Lisää seokseen mantelirouhe ja rommirusinat+hedelmäpalat liemineen. Kostuta muropohjia hieman ja levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle pasha. Mikäli leivokset tarjoillaan heti, niitä voi kostuttaa enemmän kuin mikäli niitä säilytetään täytettynä jääkaapissa. Tällöin kostutusta ei paljonkaan tarvita, sillä täyte pehmentää leivospohjaa. Koristele kauniisti pääsiäismunin ja / tai tyrnillä / aprikoosilla ja tuorein yrtein.

VINKKI: Lapsiperheille reseptiin voi käyttää suklaarusinoita rommirusinoiden tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)