Suklaarusina-valkosuklaa Jäädyketorttu

Suklaarusina-valkosuklaa Jäädyketorttu

Jäädyketortun voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Taikinapohja paistetaan irtovuoan pohjalla kypsäksi -  ei liian kuivaksi.

Tee kakkupohja joulun aikaan piparkakkutaikinasta, joulun jälkeen tämän
voisi tehdä tähteeksi jääneistä piparkakuista (rasvan kanssa painellen vuoan
pohjaan, tällöin ei tarvita uunia lainkaan).

Piparipohja tulee paistamisen jälkeen kostuttaa hyvin ennen täytteen
laittamista vuokaan.

Kun lisäät täytteeseen suklaarusinat, tee se vasta ihan lopuksi, jotta täyte
ei värjäänny vaan pysyy valkoisena
.

Jos et pidä suklaarusinoista, voit käyttää esim. kirsikoita.

10 annosta
Kakkupohja:
1pktMyllyn Paras Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Kostutukseen:
maitoa ja vaniljasokeria (tai likööriä esim. 1 rkl Amarettoa)
Täyte:
100gvalkosuklaata
1dlkevytkermaa
200gsitruunatuorejuustoa
½dlsitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
1tlvaniljasokeria
2rklsokeria
dlkevyt vispikermaa (20 %)
2-3dlsuklaarusinoita
Päälle ennen tarjoilua:
50gvalkosuklaarouhetta
1dlsuklaarusinoita

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle.
Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa.
Anna jäähtyä.

Kuumenna 1 dl kermaa ja sulata valkosuklaapalat siihen.
Lisää seos jäähtyneenä tuorejuustoon samaten kuin sitruunamehu. Vatkaa kerma
sokerien kanssa vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti
valkosuklaa-tuorejuustoseos ja lisää lopuksi suklaarusinat, älä sekoita enää
paljon. Kaada seos kostutetulle piparipohjalle, joka on irtopohjavuoassaan.
Jäädytä pakastimessa yön yli.

Ota juuri ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota
vuoka ja koristele valkosuklaalastuin ja suklaarusinoin.

Mikäli torttua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi
jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Torttu
säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. yllätysvieraiden varalta.

VINKKI: Vaihda suklaarusinat kirsikoihin,
jos et pidä rusinoista.

Katso myös suosituin Juustokakku -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein tämän kakun syntymäpäiville, ja tykkäsivät valtavasti kakusta. Käytin rusinoiden sijasta karkkeja. Ne sopivat lapsille vähän paremmin ja likööriä en laittanut. Suuri kiitos, sillä kakku oli ihan helppo tehdä, koska en ole niin kummosempi kokki...