Suklaarusina-tuorejuustopiiras

Suklaarusina-tuorejuustopiiras
piirakkavuoallinen, halkaisija 25-28 cm, 10-15:lle
Keksipohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
4liivatelehteä
n.1dlmangososetta (esim. vauvanruokaa)
100gsitruunatuorejuustoa
2dlsuklaarusinoita
½dlsitruunamehua tai -likööriä
1tlvaniljasokeria
2rklsokeria
2dlkevyt vispikermaa (rasvaa 20%)
Päälle:
50gvalkosuklaarouhetta
suklaarusinoita
1-2limettiä tai sitruunaa

Valmistusohje

Painele sulanut taikina voidellun ja leivitetyn irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja sitruunamehu. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Yhdistä siihen varovasti juustomangoseos sekä suklaarusinat. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua limettiviipalein ja valkosuklaalastuin sekä suklaarusinoin

VINKKI: Käytä suklaarusinoiden tilalla rommirusinoita: liota 3 dl rusinoita 1 dl:ssa rommia vähintään tunti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Aivan mahtava resepti! Oli makeaa ja niin hyvää. En säästellyt suklaarusinoissa saatika valkosuklaarouheessa. (Tuli varmasti laitettua enemmän kuin ohjeessa sanottiin.) Nam.
Kyllä on mahtavanmakuinen ihanuus! Suosittelen muillekin herkkusuille!!
Piirakka oli omaan makuuni hieman liian sitruunainen vaikka sitruunasta pidänkin. Muut kyllä pitivät, ja tuli syötyä kokonaan. Tämän tyyppisiä reseptejä lisää, tuovat piristystä kahvipöytään:)
Erittäin hyvä piirakka! Ei ole liian makeakaan!