Suklaapiirakka suolapähkinöillä

Suklaapiirakka suolapähkinöillä
3 t , josta valmisteluaika 30 min

Täyteläisen suklainen piirakka on helppo valmistaa, suklaapiirakka sopii hyvin jälkiruoaksi tai kahvipöytään.

Saat helpolla suklaisen pohjan, kun lisäät taikinaan tummaa kaakaojauhetta.

Piirakasta voi halutessaan jätttää pois pähkinät tai ne voi vaihtaa kuivattuihin hedelmäpaloihin.

1 piirakkavuoallinen, halkaisija 24-28 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
2rkltummaa kaakaojauhetta
Täyte:
30gvoita
2dlkuohukermaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
400gtummaa suklaata
2dlsuolapähkinöitä tai suolattuja cashew-pähkinöitä
Päälle:
luumuja, viikunoita, pensasmustikoita
pähkinöitä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Sekoita taikinaan kaakaojauhe käsin.

Levitä taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan tai irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille niin, että taikina ulottuu yläreunoihin asti. Puristele foliosta rengas ja aseta se piirakkataikinan päälle vuoan sisäreunaa mukaillen niin, että folio pitää taikinareunat ylhäällä ja piirakka paistuu kupiksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla ensin 10 minuuttia, nosta folio varovaisesti pois ja jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna piirakkapohjan jäähtyä, valmista sillä aikaa täyte.

Sulata voi kattilassa, lisää päälle kerma ja anna sen kuumentua. Paloittele suklaa joukkoon, lisää sokeri ja vaniljasokeri, sekoita. Ota kattila pois liedeltä. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi. Rouhi pähkinät joukkoon.

Mikäli käytit irtopohjavuokaa, nosta pohja varovasti tarjoilualustalle.

Kaada täyte suklaisen pohjan päälle. Nosta suklaapiirakka jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.

Koristele pinta hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)