Suklaa-kirsikkaleivoksia helppo ja nopea valmistaa.

Kirsikkojen ja suklaan yhdistelmä on herkullinen.

Nämä leivokset sopivat hyvin niin arkeen kuin juhlaankin!

Ainekset n. 10 kpl annosta

2-3
tl
kaakaojauhetta
Täyte:
1-2
dl
kirsikkamehua
1-2
dl
kirsikkahilloa tai -sosetta
Päälle:
1
tlk
kuohukermaa (2 dl)
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
n.300
g
kirsikoita
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe kevyesti puristelemalla. Jaa suklainen taikina 8-10 osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille.

  2. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

  3. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta piiraspohjat, levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti kirsikoin ja tuorein yrtein.

VINKKI: Kokeile myös karpaloilla ja karpalohillolla!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.