Suklaa-kirsikkaleivos

Suklaa-kirsikkaleivos

Suklaa-kirsikkaleivoksia helppo ja nopea valmistaa. Kirsikkojen ja suklaan yhdistelmä on herkullinen. Nämä leivokset sopivat hyvin niin arkeen kuin juhlaankin!

n. 10 kpl
1pktPyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
2-3tlkaakaojauhetta
Täyte:
1-2dlkirsikkamehua
1-2dlkirsikkahilloa tai -sosetta
Päälle:
1tlkkuohukermaa (2 dl)
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
n.300gkirsikoita
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe. Jaa suklainen taikina 8-10 osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta piiraspohjat, levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti kirsikoin ja tuorein yrtein.

VINKKI: Kokeile karpaloilla ja karpalohillolla!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Toi on tosi hyvä resepti! Paras kokeilin ja kyll oli hyvää! Nam nam!